Maracana a închiriat 5.000 mp în MLP Bucharest West

Compania de logistică Maracana, prezentă pe peste 30 de ani pe piața din România, devine chiriaș pe 5.000 de mp în MLP Bucharest West. MLP Group a fost asistată în această tranzacție de către JLL, companie  de servicii  imobiliare care se ocupă procesul de închiriere al întregului proiect din România. 

Iată precizările, în comunicatul transmis ZIUA CARGO:

Maracana operează o flotă important de mașini și oferă serviii de transport rapid prin toate mijloacele și către toate destinațiile. Valorile cheie ale Maracana sunt siguranța, Professionalis și soluții personalizate. Compania se concentrează pe dezvoltarea de măsuri de siguranță pentru a elimina riscurile care ar putea apărea pe parcursul transportului cargo.  

În ianuarie 2021, Maracana a încheiat cu MLP Group un contract care prevede închirierea a peste  5.000 metri pătrați  spații  de depozitare. Facilitatea este programată să fie preluată de noul chiriș în luna febrarie 2021. 

MLP Bucharest West este un parc logistic și destinat activităților de producție care va avea la finalizarea completă a construcției 99.000 metri pătrați. Parcul este localizat într-o zonă cheie din România, la doar 15 km distanță de centrul Bucureștiului, având acces direct la șoseaua de centură și la autostrada A1 motorway. Amplasamentul proiectului este unul dintre cele mai mare avantaje ale acestuia, permițând asigurarea de servicii logistice rapide și eficiente. 

Ionuț Grigoraș

„Noul contract de închiriere este încă o cărămida la baza  parteneriatului pe care JLL îl are atât cu proprietarul, MLP Group, cât și  cu chiriașul, Maracana. Suntem foarte bucuroși că am reușit să punem din nou împreună două companii importante și să cream o sinergie între business-urile lor. Acesta este doar începutul parteneriatului dintre MLP Group și Maracana, având în vedere că noul chiriaș are în vedere extinderea activității din MLP Bucharest West cu încă 5.000 metri pătrați”, a declarat Ionuț Grigoraș, consultant Industrial Department JLL Romania.  

Prima fază a parcului  logistic MLP Bucharest West are o suprafață de 22.000 metri pătrați, din care 15.000 metri pătrați sunt deja  închiriați.  

„Sunt foarte mulțumită de cooperarea cu JLL, care a făcut posibilă finalizarea într-un timp scurt a acestui contract într-o perioadă atât de dificilă. Proiectul din România a fost construit speculative, de aceea am avut capacitatea de a îndeplini toate așteptările clientului, care a avut nevoie imediată de spațiu. În plus, din perspectiva clienților, amplasarea proiectului este fără îndoială un mare avantaj”, a spus Agnieszka Góźdź, Sales Director MLP Group S.A.

2021 a început foarte bine pentru  piața industrială și de logistică, continuând evoluția extraordinară pe care a avut-o în 2020. Am văzut de la debutul anului mai multă activitate pe partea de cerere de spații noi mai mare decât la începutul anului trecut, și asta ne face să fim optimiști în ceea ce privește performanța pieței din 2021”, a declarat Mihai Escu, senior consultant JLL România.

Despre MLP GROUP S.A.

MLP Group este unul dintre cei mai importanți dezvoltatori, proprietary și administrator de parcuri industriale și de logistică de înaltă calitate, activ în Polonia, Germania, Austria și România. Compania deține și administrează un portofoliu de 17 parcuri, în 4 țări, cu o suprafață de aproximativ 1,3 milioane de metri pătrați, reprezentând proiecte existente și pentru care au  fost obținute deja autorizațiile de construcție și care sunt gata pentru a fi închiriate. Valoarea activelor este de 238 milioane euro (T3/2020). MLP Group este listat din 2013 la Warsaw Stock Exchange WSE (ISIN: PLMLPGR00017).

MLP Group a fost înființată în 1998 în Varșovia, Polonia. Compania este prezentă pe piața din Germania din 2017, în prezent operând din trei birouri în Berlin, Unna și Schwalmtal/Mönchengladbach. 

Despre JLL

JLL (NYSE: JLL) este o firmă specializată în servicii profesionale și de management al investițiilor, dedicate domeniului imobiliar, servicii oferite clienţilor care doresc să obțină valoare adăugată prin deţinerea, închirierea sau investițiile în proprietăți imobiliare. Înregistrând venituri anuale globale de 6,7 miliarde dolari SUA, JLL activează în 300 de sucursale în 80 de țări și înglobează cca 80.000 de angajați în întreaga lume. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.