Mariana Ioniță, noul șef al CNAIR

Mariana Ioniță, șefa Direcţiei Reglementări Tehnice şi Autorizaţii de Construire în cadrul Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor MTIC), a fost numită, în 25 februarie, director general interimar al Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pentru o perioadă de patru luni.

Mariana Ioniță

Consiliul de Administrație al companiei a decis să îl schimbe de la conducerea CNAIR pe Sorin Scarlat, numit în funcție în iulie 2019 de fostul ministru, Răzvan Cuc. Actualul ministru, Lucian Bode, și-a exprimat nemulțumirea, în ultima vreme, în privința activității acestuia.

De profesie inginer constructor, absolventă a Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti, Mariana Ioniță a intrat în minister pe funcția de consilier de ministru și a urcat pe scara ierarhică până la cea de director general.

Ea a făcut parte, de-a lungul timpului din Consiliile de Administrație sau Adunările Generale ale Acționarilor ale mai tuturor companiilor subordonate MT: CNADNR (actuala CNAIR), CFR Marfă, Metrorex, Electrificare CFR, APDM Galați, Spitalul CF nr. 2 din Capitală, Spitalul CF din Pașcani. A deținut inclusiv funcția de director de investiții la CFR, compania care administrează infrastructura feroviară. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.