Marsh România: În următorii 3 ani, peste un sfert dintre asigurările auto ar putea fi parte a facilitaților dezvoltate de brokeri pentru asociațiile transportatorilor

Micii transportatori au acces la programe de asigurare în condiții similare produselor de asigurare complexe, dedicate marilor companii. Programele de asigurări dezvoltate de brokeri pentru transportatorii reuniți în asociații de profil ar putea reprezenta 25% din piața locală a asigurărilor în următorii 3 ani. Marsh România implementează programul de asigurare CMR dedicat membrilor asociației de transportatori APTE 2002.

Ștefan Ichim

Transportatorii reuniți în asociații de profil amplifică puterea de negociere a brokerilor de asigurare și schimbă paradigma produselor din piața locală a asigurărilor. Reprezentanții asociaților de transportatori mizează tot mai mult pe produse de asigurare create exclusiv pentru ei cu scopul de a-și fideliza membrii actuali si pentru a-i atrage pe unii noi.

În același timp, brokerii pot dezvolta pentru membrii asociațiilor facilități și programe de asigurare de o mai mare diversitate.

“Asistăm la o reconfigurare a produselor de asigurare dedicate transportatorilor. Tendința exista în piață dar s-a manifestat accentuat la începutul acestui an. Apetitul pentru dezvoltarea unor produse de acest tip este în creștere și estimăm că, în următorii 3 ani, peste 25% dintre produsele de asigurare distribuite pentru transportatori ar putea fi parte a unor facilitați de asigurare proiectate, administrate și negociate de brokerii de asigurare pentru asociațiile de transportatori” afirmă Ștefan Ichim, Deputy Manager, Motor Insurance Department, Marsh Romania.

Cel mai recent exemplu care confirmă tendința din domeniu este reprezentat de dezvoltarea și implementarea cu succes de către Marsh Romania a unui produs de asigurare CMR (răspunderea transportatorului) pentru membrii Asociației APTE 2002. Facilitatea negociată de Marsh Romania pentru membrii asociației le oferă acestora acces la condiții deosebite față de produsele standard din piața locală. Oferta este negociată cu două companii de asigurare.

Ștefan Ichim: Reușim să implementăm programe de asigurare în beneficiul partenerilor noștri din asociațiile de profil și, implicit, al transportatorilor. Succesul ideii a fost amplificat de unitatea și deschiderea membrilor APTE 2002 către acest tip de programe de asigurare.

Membrii asociației beneficiază de prime începând cu 120 EUR/ an prin intermediul facilității dezvoltate de Marsh Romania. Limitele de răspundere au praguri care variază între 100.000 EUR pana la 500.000 EUR și prime proporționale răspunderii dar și condiții care până acum erau greu accesibile companiilor mici.

Despre Marsh
Marsh este lider global în brokerajul de asigurări și în dezvoltarea de soluții inovative de management al riscului. Cei peste 30.000 de colegi din Marsh acordă consultanță companiilor de toate dimensiunile din peste 130 de țări. Marsh este parte a Marsh & McLennan Companies (NYSE: MMC), cea mai importantă companie globală de servicii profesioniste de consultanță în risc, strategie și resurse umane. Cu venituri anuale de peste 14 miliarde US$ și peste 65.000 de colegi la nivel global, MMC își sprijină clienții să evolueze prin intermediul a patru companii, fiecare dintre ele lider pe segmentul în care activează. Alături de Marsh, MMC este compania mamă a Guy Carpenter, Mercer și Oliver Wyman.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.