Mărțișoare pentru pasagere la Aeroportul Timișoara (galerie foto)

Administrația Aeroportului Internațional “Traian Vuia” Timișoara a adus surprize de 1 Martie și în acest an pasagerelor care s-au aflat în aeroport, chiar dacă a fost una dintre cele mai friguroase zile ale anului.

Astfel, doamnele și domnișoarele care au călătorit cu avionul spre sau dinspre Timişoara au primit cadou câte un mărţişor, simbol al primăverii.

”Este deja o tradiție și pentru aeroport ca în 1 Martie să oferim aceste mici simboluri doamnelor și domnișoarelor care ne trec pragul. Am dorit ca în acest an, fiind și anul centenarului dar și primul în care mărțișorul este inclus în patrimoniul UNESCO, pasagerii să înțeleagă mai bine aceste simboluri specifice românești”, a spus directorul aeroportului, Daniel Idolu.

Iar pentru că Aeroportul Internațional Timișoara promovează valorile culturale românești, începând din 1 Martie, timp de două săptămâni, în zona publică a aerogării are loc o mică expoziție de mărțișoare în parteneriat cu Asociația Culturală Tradiții, Identitate și Succes.

Expoziția, numită simbolic ”Cu iubire și cu dor, ia-ți în zbor un mărțișor” prezintă o ie românească, câteva mărțișoare și o păpușă din cânepă, dar și explicații legate de simbolistica acestui dar oferit în 1 martie.

”În toţi acei ani, ca şi în mulţi care vor urma, mărţişorul va aduce  din nou bucurie. Poveşti frumoase ale oamenilor care îl crează, îl oferă şi îl poartă, vor aduce primăvara în simţiri şi în natură. El adună sufletele laolaltă, vestind despre un neam credincios, frumos şi harnic în care s-a născut o poveste de iubire, ataşament şi renaştere.”, arată organizatorii expoziției.

 

Mărțișorul a fost inclus în patrimoniul UNESCO la finele anului trecut.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.