Mecanicii de locomotiva cer premierului o intalnire, sa scape CFR Marfa de restructurari

 

\”Cartel Alfa\” si Federatia Mecanicilor de Locomotiva solicita premierului, printr-o scrisoare deschisa, o intalnire de urgenta, la care sa participe si ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, in speranta ca vor reusi sa “scape” CFR Marfa de reorganizari si restructurari.

\”Trebuie mentionat faptul ca intentia unei noi restructurari si reorganizari la CFR Marfa lasa impresia ca privatizarea urmareste doar vanzarea activelor CFR Marfa, ci nu privatizarea unei afaceri in sine. Un amanunt care sustine acest fapt este acela ca la analiza activitatii au fost luate in calcul doar performantele din ultimii doi ani, de criza, si nu ultimii 8-10 ani, asa cum este firesc cand se urmareste o reala privatizare a unei afaceri\”, se arata intr-un comunicat de luni al \”Cartel Alfa\”.

Ministerul Transporturilor pregateste un proiect de disponibilizare a 12.800 de angajati din sectorul feroviar, pana la sfarsitul lunii septembrie. Cele mai multe concedieri – 5.000 de angajati – vor fi la CFR Marfa, urmata de CFR Calatori, cu 3.900 de salariati, de CFR SA, cu 2.900 de persoane, si de Electrificare CFR, cu 1.000 de oameni.

Reamintim ca, in perioada martie-aprilie, ministerul a disponibilizat 10.361 de persoane, 6.700 de la CFR Marfa, 1.100 de la CFR Calatori si 800 de la Intretinere si Reparatii Vagoane \”CFR IRV\”.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.