Memorandum semnat pentru Autostrada Timişoara-Moraviţa

Planul de construire a unui Drum Expres Timişoara-Moraviţa a fost schimbat de autorități: va fi autostradă. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, şi omologul său din Republica Serbia, Tomislav Momirovic, au semnat în acest sens, joi, la Timişoara, un memorandum. 

Există deja un proiect în acest sens, lansat în anul 2016, însă prevede ca partea română să construiască un drum expres pe tronsonul Timişoara-Moraviţa, care să se conecteze la sistemul de autostrăzi din Serbia.

Sorin Grindeanu a declarat că banii necesari finanţării lucrărilor pe tronsonul de 73 de kilometri există, fiind asiguraţi din fonduri europene, iar în primăvara viitoare va fi lansată licitaţia pentru proiectarea şi execuţia autostrăzii.

„Odată cu semnarea acestui Memorandum, trecem la profil de autostradă Timişoara-Moraviţa. În anul 2016, a mai fost o tentativă de a se semna un astfel de Memorandum, dar din păcate, partea română nu a considerat o prioritate acest proiect. L-am reluat şi în acest moment ne aflăm în elaborarea studiului de fezabilitate. În toamna acestui an vom termina studiul de fezabilitate, iar în primăvara anului viitor va fi lansată licitaţia pentru proiectare şi execuţie, ceea ce înseamnă ca, după evaluarea ofertelor, sper eu, în vara viitoare să înceapă să se lucreze. Avem finanţare, acest proiect face parte din Masterplanul de Transport al României. Lipsea acest Memorandum pentru a avea autostradă şi nu drum expres”, a precizat Sorin Grindeanu.

 

Valoarea proiectului va fi stabilită în urma studiului de fezabilitate.

„Acordul semnat astăzi, la Timișoara, este extrem de important pentru stabilirea unei conexiuni certe în zona de frontieră a infrastructurii de mare viteză a celor două state.
Autostrada Timișoara-Moravița (A9) va asigura o legătură foarte importantă între vestul României și Serbia, dar și cu reţeaua rutieră din Balcanii de Vest și din sudul Europei”, a adăugat ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.