Mercedes-Benz Clasa X, disponibil și în România

Anunțat internațional în luna iulie, Mercedes-Benz Clasa X este acum disponibil în România. Prețurile primului model pickup lansat de cel mai mare producător auto premium la nivel global încep de la 29.856 euro (fără TVA). Clasa X redefinește standardul de referință în segmentul pickup de dimensiuni medii prin fuzionarea trăsăturilor și funcționalităților tradiționale ale unui pickup robust cu elemente moderne de siguranță, design și conectivitate.

“Lansarea Clasa X stabilește mai multe premiere internaționale, atât la nivel de industrie, cât și pentru Mercedes-Benz – vorbim de primul pickup lansat la nivel global de un producător auto premium și, totodată, de primul pickup de dimensiuni medii cu opțiuni și sisteme inteligente de conectivitate. Clasa X este unic prin gama sa extinsă de utilizări și aplicații, fiind autovehiculul ideal pentru a explora potențialul comercial ridicat al pickup-urilor de dimensiuni medii la nivelul piețelor internaționale, un segment de piață preconizat să crească cu aproape 40% până în 2026,” a declarat Rolf Rosendaal, Managing Director Vans, Mercedes-Benz Romania.

Noul pickup Mercedes-Benz Clasa X este disponibil în România în trei variante de design și echipare (Pure, Progressive și Power), cu tracțiune pe spate sau integrală (4MATIC), motorizări cu 4 cilindri dispuși în linie ce asigură un cuplu ridicat, respectiv transmisie manuală, în șase trepte, sau automată, în șapte trepte. În plus, există șase versiuni diferite de tapițerii pentru scaune, două tipuri diferite de piele pentru interior și o gamă variată de accesorii și decorațiuni Mercedes-Benz. Astfel, Mercedes-Benz Clasa X poate fi personalizat pentru toate gusturile, atât vizual, cât și la nivel de funcționalitate, mai mult decât orice alt pickup.

  • Clasa X PURE este varianta ideală pentru medii de lucru dure, cu cerințe complexe. În același timp, confortul și designul său recomandă această versiune pentru întâlnirile cu clienți sau furnizori, cât și pentru activități private.
  • Clasa X PROGRESSIVE este dedicată persoanelor aflate în căutarea unui pickup robust, cu un plus de stil și cu mai multe funcții de confort – o carte de vizită pentru afacerea lor și, simultan, un autovehicul confortabil și deopotrivă prestigios.
  • Clasa X POWER este modelul de vârf ca design și echipare. Destinat clienților pentru care stilul, performanța și confortul sunt primordiale, Clasa X POWER este un autovehicul potrivit pentru mediul urban, dar și pentru activități sportive sau de timp liber. Prin designul și echiparea de lux, acest pickup se potrivește perfect unui stil de viață independent.

Noul Mercedes-Benz Clasa X este perfect adaptat condițiilor impuse de stilul de viață urban al unei familii modern, printre noutățile sale regăsindu-se numeroase opțiuni inteligente de conectivitate, sisteme de asistență în timp real și o gamă extinsă de accesorii și echipamente de siguranță.

Astfel, lansarea Clasa X marchează debutul în segmentul de piață al pickup-urilor de dimensiuni medii al sistemelor de control și afișaj disponibile autoturismelor Mercedes-Benz, precum: touchpad-ul multifuncțional, sistemul multimedia COMAND Online, controlul vocal LINGUATRONIC, conectivitatea online prin control vocal sau smartphone, sau sistemele Audio 20 USB sau Audio 20 CD.

Mai mult, ecranul de la bordul Clasa X, în combinație cu sistemul multimedia COMAND Online, ecranul are diagonala de 8,4 inch, fiind cel mai mare ecran disponibil autovehiculelor din acest segment. Cu o rezoluție de 960 x 540 pixeli și tehnologia IPS cu contrast ridicat (In-Plane Switching), display-ul are un afișaj strălucitor care mărește semnificativ calitatea imaginii camerei 360 de grade (dotare opțională) și a hărților de navigație.

La fel ca toate vehiculele Mercedes-Benz, Clasa X se distinge prin nivelul său exemplar de siguranță. Pickup-ul vine cu o gamă largă de echipamente pentru confort și siguranță, dotări excepționale în acest segment de piață.

Nivelul ridicat de protecție a Clasei X rezultă din caroseria sa solidă, cu o rezistență ridicată și o structură față și spate care pot absorbi energia prin deformarea controlată și foarte bine direcționată. Siguranța pasivă este asigurată de echipamentul standard, cuprinzând șapte airbag-uri și sistem de atașare I-size pentru două scaune pentru copii.

Airbag-urile din față pentru șofer și pasager sunt dotate cu un mecanism de declanșare în două etape. În ceea ce privește siguranța activă, sunt disponibile trei sisteme de asistență a șoferului, sporind simultan siguranța și confortul: asistență activă la frânare Active Brake Assist, Lane Keeping Assist și Traffic Sign Assist. În plus, Clasa X oferă sistemul de monitorizare a stabilității remorcii, sistemul de monitorizare a presiunii în anvelope, sistemul de apeluri de urgență, controlul vitezei de croazieră și farurile LED, care oferă cea mai strălucitoare luminozitate din segmentul pickup de dimensiuni medii.

Ampatamentul lung, de 3.150 mm, conferă Clasei X o formă alungită ce inspiră dinamism, permițându-i pickup-ului totodată să urce rampe cu un grad de înclinare de 30 de grade. Similar, Clasa X se poate deplasa în plan inclinat la unghiuri de până la 50 de grade și o adâncime maximă de 60 cm la trecere prin vad. Bena Clasa X are lungimea de 1.587 mm, lăţimea de 1.560 mm şi înălţimea de 474 mm. Capacitatea maximă de încărcare a pickup-ului este de 1.042 kg, iar capacitatea maximă de tractare este de 3.500 kg.

Designul înclinat al geamurilor laterale și liniile întinse contrastează cu suprafețele robuste, sculptate, ale caroseriei, evidențiind suplețea pickup-ului, în timp ce arcadele roților, partea frontală impunătoare și designul purist de la spate accentuează impresia de lățime a Clasa X.

Partea frontală are aspectul plin de farmec al unuia dintre SUV-urile consacrate ale mărcii – cu steaua dispusă central, grila radiatorului împărțită în două, capota mare și impunătoare și farurile care se extind pe aripile autovehiculului. Bara frontală de protecție accentuează lățimea și se distinge în funcție de designul și de linia de echipare alese. Similar bării frontale de protecție, bara de protecție din spate variază în funcție de designul și echiparea alese. Pentru a accesa în mod convenabil bena Clasa X, bara de protecție are o treaptă integrată. Dacă deschiderea hayonului la 90 de grade nu este preferată, Clasa X poate fi comandată fără bară de protecție, ceea ce permite deschiderea hayonului la 180 de grade.

La interior, Clasa X duce calitatea și confortul la un alt nivel în segmentul de pickup-uri medii. Panoul de control include ornamentul decorativ concav tipic Mercedes-Benz, acesta întinzându-se pe toată lățimea bordului – o caracteristică nouă pentru acest segment de vehicule. Pentru a completa senzația de înaltă calitate, partea superioară a habitaclului este disponibilă cu piele ARTICO, de culoarea neagră sau maro. Duzele de aerisire rotunde adaugă la nota sportivă. În funcție de design și de linia de echipare, acestea vin în negru lucios sau argintiu, creând un efect de înaltă calitate la interior.

Mercedes-Benz X-Class – Interior, design and equipment line POWER

Mercedes-Benz Clasa X oferă cea mai largă gamă de materiale și culori din segmentul său, în funcție de versiunea de echipare fiind disponibile până  la șase materiale pentru tapițeria scaunelor, incluzând două variante de piele care au cusături contrastante și două culori pentru plafon. Opțiunile de personalizare ale liniilor de echipare PROGRESSIVE și POWER sunt dublate de pachetul Style. Astfel, prin intermediul acestui pachet, Clasa X poate fi echipată, spre exemplu, cu panouri laterale și o fereastră cu deschidere electrică. În plus, echipa de designeri și ingineri a Mercedes-Benz au creat o gamă largă de accesorii pentru Clasa X.

Dimensiuni Clasa X
Lungime 5340 mm
Lățime 1920 mm
Înălțime 1819 mm
Ampatament 3150 mm
Lungimea suprafeței de încărcare 1587 mm
Lățimea suprafeței de încărcare 1560 mm
Înălțimea suprafeței de încărcare 474 mm
Capacitatea maximă utilă de încărcare 1042 kg
Capacitatea de remorcare (în funcție de motor și echipare) 1650–3500 kg

Mai multe informaţii despre Mercedes-Benz Vans Romania sunt disponibile online la: http://www.mercedes-benz.ro/content/romania/mpc/mpc_romania_website/rong/home_mpc/van.html și www.media.mercedes-benz.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.