Mersul pe bicicleta promovat

Aproximativ 30 de biciclisti, membri ai cluburilor ,”Stejarul catre tineri” si Rotary “Danubius” Galati, au participat, luni, 12 octombrie, pe faleza Dunarii, la o actiune de promovare a mersului pe doua roti, transmite Agerpres.

La actiune a participat viceprimarul municipiului Galati, Nicusor Ciumacenco, la initiativa caruia au fost inaugurate in oras primele piste pentru biciclisti.

Participantii au parcurs in mod simbolic un traseu de cateva sute de metri pe faleza Dunarii, pe noua pista amenajata pentru biciclisti pe trotuar si inaugurata in urma cu numai o saptamana.

“E mai greu decat atunci cand mergi cu masina, dar este un lucru care face bine la sanatate si cred ca o sa-mi iau si eu o bicicleta pe care am s-o folosesc mai des, mai ales ca avem acum si pistele pentru biciclisti. Eu incurajez pe toata lumea sa mearga cu bicicleta”, a spus Ciumacenco, dupa ce s-a dat jos de pe o bicicleta imprumutata de la rotarienii galateni.

Viceprimarul a mai spus ca pistele pentru biciclete de pe faleza Dunarii constituie prima etapa dintr-un proiect care cuprinde un traseu de aproximativ 14 kilometri in zonele centrale si periferice al municipiului Galati.

Tot in cadrul actiunii de pe faleza s-a procedat si la predarea stafetei cicliste organizate de Rotary International district 2241 Romania-Republica Moldova, care a pornit de la Jimbolia din vestul tarii si dupa parcurgerea a 28 de orase se va termina la Mangalia.
Stafeta a fost predata de reprezentantii rotarieni de la Focsani la Galati, urmand ca acestia sa o dea mai departe celor din Braila.
“Semnificatia actiunii este de a marca cei 80 de ani de activitate Rotary in Romania. O prima actiune a fost in luna aprilie, plantarea de copaci in toata tara, iar cea de-a doua mare actiune este aceasta stafeta ciclista care a plecat din vestul tarii sub egida Districtului 2241 Romania-Republica Moldova, prin care se urmareste mersul pe bicicleta – acest hobby sanatos, dar si solicitarea sprijinului autoritatilor locale pentru amenajarea de piste si centre de inchiriere pentru biciclete”, a declarat presedintele Rotary club “Varana” Focsani, Rica Dinuta, care a adaugat ca la Focsani nu se face nimic in legatura cu pistele pentru biciclete, promisiunile autoritatilor locale fiind legate de amenajari pentru biciclisti in afara orasului.

La randul lui, Claudiu Radu, presedintele Rotary club ,”Donaris” Galati, a anuntat, ca membrii asociatiei vor procura din “cei 2% din impozitul pe venit al persoanelor fizice”, un numar de biciclete pentru angajatii Primariei Galati, ca principali promotori ai mersului pe doua roti.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.