Metrorex a instalat validatoare in 13 statii

 

Metrorex a instalat in 13 statii aparate de validare speciale, spre a facilita utilizatorilor de abonamente lunare cu 62 de calatorii consultarea numarului de “drumuri” ramase in cont si a termenului de valabilitate. Anul acesta, compania a introdus si o optiune noua: cumpararea biletului cu telefonul mobil.

Statiile cu validatoare sunt: Gorjului, Lujerului, Gara de Nord 1, Crangasi, Piata Unirii 1, Dristor 1, Stefan cel Mare, Obor, Piata Sudului, Eroii Revolutiei, Piata Universitatii, Piata Romana, Aurel Vlaicu si Pipera.

Reamintim ca in acest an s-a introdus si o alta facilitate calatorilor cu metroul: clientii Orange isi pot cumpara bilet cu ajutorul telefonului mobil, prin intermediul unui mesaj scris la un numar scurt, pe care scaneaza, la dispozitivul special instalat in statii, codul de bare pe care il primesc pe telefon printr-un mesaj multimedia. Accesul pe baza codului de bare de pe telefonul mobil este disponibil in sase statii de metrou unde s-a introdus acest program-pilot: Politehnica, Petrache Poenaru, Grozavesti, Piata Victoriei, Universitate si Timpuri Noi.

Metroul este cel mai modern mijloc de transport in comun din Bucuresti, motiv pentru care traficul anual este in continuare crestere, de la 170 de milioane de pasageri acum doi ani la 190 de milioane anul acesta. In aceste conditii, conducerea Metrorex continua lucrarile de extindere a retelei de metrou. Astfel, ultimele statii ale Magistralei 4 de metrou (1 Mai- Pajura) vor fi gata la jumatatea lui 2011, potrivit directorului general al companiei, Gheorghe Udriste. Tronsonul de metrou 1 Mai – Laromet face parte din Magistrala IV de metrou, intre Gara de Nord – Basarab – Laromet. Lucrarile pentru tronsonul Gara de Nord – 1 Mai s-au finalizat in anul 2000, costurile depasind 60 de milioane de euro.

De asemenea, Metrorex va selecta la sfarsitul acestui an companiile ce vor realiza lucrarile la tronsonul de metrou Universitate – Drumul Taberei, iar in primavara anului viitor, consultantul pentru linia de metrou care va lega Capitala de Aeroportul Otopeni. Japonia ne acorda un imprumut in valoare de 370 de milioane de euro pentru reteaua de metrou Bucuresti – Aeroport Henri Coanda – Otopeni.

Magda SEVERIN

Foto: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.