MHS Truck & Bus Group, vânzări de 90 milioane euro în 2017

MHS Truck & Bus Group a înregistrat în anul 2017 vânzări în valoare de 90 milioane euro, iar cota de piaţa a urcat la 17% – cea mai bună performanţă din ultimii trei ani, potrivit datelor prezentate într-o conferință de presă.

Noul dealer VW vehicule comerciale, din cadrul MHS Truck & Bus Group, a fost inaugurat oficial la Braşov în a doua parte a anului 2017.

Rezultate 2017

2017 a reprezentat un an important pentru MHS Truck & Bus, aceasta fiind distinsă cu locul I de către Camera de Comerţ şi Industrie a României pentru activitatea sa în domeniul în care activează.

De asemenea, în anul precedent, bazându-se pe calitatea superioră a produselor sale, MAN a obţinut pentru a cincea oară consecutiv locul întâi în raportul TÜV pentru vehicule comerciale. În timpul testelor generale, procentul camioanelor fără defecte a crescut şi mai mult faţă de ultima evaluare efectuată de TÜV în 2015. Acest aspect s-a reflectat atât în activitatea de Vânzări cât şi în cea de After Sales.

În 2017 au fost înregistrate în România 1.178 camioane MAN. Astfel, cota de piaţă atinsă în 2017 în ceea ce priveşte vehiculele comerciale grele noi MAN a fost în valoare de 17%, aceasta reprezentând cea mai bună performanţă a MHS Truck & Bus Group din ultimii trei ani. De asemenea, grupul a înregistrat în anul precedent vânzări în valoare de 90 milioane EURO, alături de camioanele noi vândute, fiind livrate 4 autocare MAN / Neoplan şi 333 unităţi camioane rulate.

MHS Truck & Bus Group a livrat un număr de 7 flote de camioane dintre care cea mai mare fiind de 50 de unităţi. Majoritatea camioanelor livrate au fost destinate transportului internaţional. Alte tipuri de camioane livrate au fost vehicule specializate. Modelul cel mai solicitat anul trecut a fost MAN TGX 18.460 EfficientLine3, înregistrându-se de asemenea o creştere a cererii modelelor cu motorizare de 500 CP.

2017 a fost un an foarte bun pentru activitatea de After Sales a MHS Truck & Bus Group, înregistrându-se o cifră de afaceri de 22 Milioane EURO. În anul precedent, activitatea de After Sales s-a caracterizat printr-un grad ridicat de ocupare a serviceurilor susţinut de campanii active pentru piesele de schimb originale MAN, o structură îmbunătăţită a agenţilor de vânzări mobili precum şi programul de garanţie extinsă a pieselor de schimb.
Începând cu luna mai 2017, MAN a prelungit la 24 de luni garanţia pentru piesele originale MAN, ecoline şi accesoriile originale MAN. Garanţia este disponibilă atât la nivel european cât şi la nivel internaţional, MAN fiind singurul producător de vehicule comerciale grele care oferă acest tip de garanţie.

MHS Truck & Bus Group a continuat dezvoltarea sistemul de sondaj în ceea ce priveşte satisfacţia clienţilor atât pentru activitatea de Vânzări cât şi pentru cea de After Sales. Astfel, prin verificarea constantă a Indexului de satisfacţie a clienţilor este garantată menţinerea la cel mai înalt nivel a calităţii serviciilor oferite acestora. De asemenea, un alt element de garantare al calităţii la cel mai înalt nivel a serviciilor oferite de MHS Truck & Bus Group, îl reprezintă organizarea constantă a cursurilor pentru tehnicienii MAN prin intermediul celor două centre de perfectionare din Bucureşti şi Sibiu. Cursurile respectă conceptele MAN Academy şi standardele MAN, cele două centre de perfecţionare, din Bucureşti şi Sibiu, oferind atât cursuri teoretice cât şi cursuri orientate către activitatea practică.

Programul de instruire pentru tineri, dezvoltat de către Departamentul de training al MHS Truck & Bus Group, a înregistrat anul acesta a şasea generaţie de cursanţi. Acest sistem atractiv de internship oferă posibilitatea participanţilor de a beneficia de o pregătire la cel mai înalt nivel şi de a deveni specialişti în domeniile mecanică, electrică, tinichigerie şi vopsitorie pentru autovehiculele MAN.

În a doua jumătate a anului precedent a fost inaugurat oficial, la Braşov, noul dealer VW vehicule comerciale din cadrul MHS Truck & Bus Group. În cadrul evenimentului, organizat în luna iunie 2017, invitaţii au avut posibilitatea să testeze o gamă largă de vehicule comerciale uşoare VW.

Sediul noului dealer se află în locaţia reprezentanţei MAN din Braşov, MHS Truck Service – Braşov. Divizia de vehicule comerciale grele MAN cât şi cea de vehicule comerciale uşoare VW, aparţin dealerului MHS Truck Service din Braşov şi oferă atât servicii de Vânzare vehicule comerciale noi şi rulate cât şi servicii de After Sales.

În luna octombrie a anului trecut au fost puse bazele unei companii de logistică din cadrul MHS Group, MHS Logistic Services. Această companie are drept scop optimizarea transportului naţional şi internaţional, precum şi a administrării depozitării intermediare a pieselor de schimb necesare companiilor din cadrul MHS Holding.

Perspective pentru 2018

“În ceea ce priveşte anul 2018, suntem convinşi că vom repeta performanţa din anul precedent. În sprijinul acestei estimări stau produsele premium, foarte fiabile precum şi reţeaua de serviceuri foarte bine dezvoltată şi serviciile After Sales de calitate superioară, pe care le oferim clienţilor noştri. Toate acestea constituie premisele unui rezultat foarte bun pentru anul 2018”, a declarat Michael Schmidt, Preşedinte al MHS Truck & Bus Group.

Începând cu 2018 sistemul de monitorizare RIO este inclus în echiparea standard a noilor camioane MAN Euro 6, care vor fi livrate în Europa. Astfel MAN, pune bazele unei viitoare infrastructuri ale cărei servicii pot conecta toţi utilizatorii lanţului logistic. Utilizând RIO, sistem de operare actualizat prin cloud, clienţii vor putea accesa diferite informaţii despre flotă şi vor putea utiliza o gamă largă de servicii din sectorul de transport şi logistică.

Anul acesta, va avea loc lansarea noului MAN Lion’s City, o nouă generaţie de autobuze urbane create pentru eficienţă şi confort, cu un nou design MAN. De asemenea, anul trecut, a fost lansat MAN Lion’s Coach, cu un nou lanţ cinematic şi cu un nou design MAN.

“Cu siguranţă, bazându-ne pe noile modele MAN, activitatea noastră în domeniul transportului de persoane se va dezvolta anul acesta”, a adăugat Michael Schmidt.

“De asemenea, în 2018, avem planuri de dezvoltare şi continuă îmbunătăţire a serviciilor noastre de After Sales oferite clienţilor prin reţeaua MHS Truck Service şi prin reţeua de parteneri de service autorizaţi, aceasta fiind cea mai mare din România”, a concluzionat Michael Schmidt, Preşedinte al MHS Truck & Bus Group.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.