Michelin extinde gama de anvelope pentru camioane

Michelin și-a extins gama de anvelope versatile pentru camioane X® MULTI™, destinate în special transportului pe distanțe medii, prin adăugarea unei noi dimensiuni (315/80 R22.5) pentru gamele sale X® MULTI™ Z și X® MULTI™ D, potrivit unui comunicat transmis redacției.

X® MULTI™ Z

În plus, compania a introdus două noi anvelope 385/65 R22.5 cu capacitate mare de încărcare: X® MULTI™ HLZ și X® MULTI™ HLT. Acestea se adresează unei cereri de capacitate de încărcare suplimentară pentru cap-tractoare echipate cu macarale și remorci cu ax tandem, oferind în același timp toate avantajele versatilității și durabilității caracteristice gamei X MULTI.

Aceste beneficii sunt acum disponibile și utilizatorilor de anvelope 315/80 R22.5, dimensiune care are o pondere semnificativă din piața de anvelope de camion. Între timp, încorporarea celor mai recente tehnologii brevetate Michelin a avut ca rezultat câștiguri importante în potențial kilometric, permițând parcurgerea cu până la 30 la sută (2) kilometraj suplimentar.

Iată și celelalte precizări, în comunicatul transmis ZIUA CARGO:

Noile MICHELIN X® MULTI™ HLZ și MICHELIN X® MULTI™ HLT: capacitate de încărcare ridicată pentru tractoare și remorci

Destinată în special platformelor de exploatare forestieră și cap-tractoarelor echipate cu macarale, MICHELIN X® MULTI™ HLZ este o anvelopă 385/65 R22.5 destinată osiilor de direcție. Noul său concept HLZ a crescut capacitatea de încărcare la 10 tone pe osie, oferind în același timp o creștere potențială a kilometrajului de 30% comparativ cu predecesoarea acesteia (2).  

Proiectat pentru toate tipurile de drumuri întâlnite în general în transportul pe distanță medie și la nivel național, noua bandă de rulare a MICHELIN X ® MULTI™ HLZ încorporează un compus care permite parcurgerea unui kilometraj superior având caneluri originale mai puțin adânci.

MICHELIN X® MULTI™ HLT pentru osii portante abordează problema cheie a capacității de încărcare într-un moment în care remorcile cu trei axe fac loc din ce în ce mai mult celor în tandem. 

Noua MICHELIN X® MULTI™ HLT este capabilă să transporte echivalentul unei tone suplimentare pe osie (1), în timp ce banda de rulare încorporează tehnologia REGENION și CARBION pentru o durată de folosire mai îndelungată (cu un potențial de kilometraj suplimentar de până la 25% comparativ cu predecesoarea acesteia (3)) și rezistență la rulare mai mică.

(1) Indicele de sarcină mărit: modificarea clasificării indicelui de sarcină pentru MICHELIN 385/65 R 22.5 X® MULTI™ HLT (164K) în comparație cu MICHELIN 385/65 R 22.5 X® MULTI ™ T (160K), adică echivalentul acesteia + 1 tonă pe osie. Rezultatele pot varia în funcție de condițiile de drum și de condițiile meteorologice. 

(2) Studiul intern Michelin realizat în februarie 2020 – simularea duratei de folosire a anvelopelor cu extrapolare până la 2 mm adâncime rămasă a benzii de rulare) comparând anvelopa 385/65 R 22.5 MICHELIN X® MULTI™ HLZ cu gama anterioară 385/65R 22.5 X® MULTIWAY™ HD XZE. Rezultatele pot varia în funcție de condițiile de drum și de condițiile meteorologice.

(3) Studiul intern Michelin efectuat în februarie 2020 – simularea duratei de folosire a anvelopelor cu extrapolare până la 2 mm adâncimea rămasă a benzii de rulare) comparând anvelopa 385/65 R 22.5 MICHELIN X® MULTI™ HLT cu gama anterioară 385/65R 22.5 X® MULTIWAY™ HD XZE. Rezultatele pot varia în funcție de condițiile de drum și de condițiile meteorologice.

Mai mulți clienți vor beneficia de gama X® MULTI™ 

Gama MICHELIN X® MULTI™, care până acum a acoperit în principal segmentul 315/70- R22.5, a fost extinsă pentru a include o versiune 315/80- R22.5 ca răspuns la cererea semnificativă pentru această dimensiune . 

MICHELIN X® MULTI™Z pentru osiile de direcție oferă un câștig potențial de 15% kilometraj în comparație cu predecesoarea acesteia(4) și încorporează tehnologiile Michelin REGENION, FORCION și INFINICOIL. 

MICHELIN X® MULTI™D pentru osiile de tracțiune oferă un câștig potențial de 10% kilometraj în comparație cu predecesoarea acesteia (5). Banda de rulare încorporează tehnologia REGENION, în timp ce carcasa are tehnologia POWERCOIL.

X MULTI HLT

Câștiguri la categoria performanță datorită celor cinci tehnologii brevetate de Michelin:

REGENION: banda de rulare auto-regenerativă a anvelopei menține o aderență bună în toate condițiile, pe toată durata de folosire, datorită apariției unor noi caneluri pe măsură ce se uzează.

INFINICOIL: un fir continuu de oțel înfășurat în jurul anvelopei care nu numai că îmbunătățește rezistența în condiții de rulare solicitante, dar oferă, de asemenea, rezistență la rulare și îmbunătățește durabilitatea (6).

POWERCOIL: o nouă generație de cabluri din oțel deosebit de puternice pentru o carcasă mai ușoară, longevitate superioară și rezistență la rulare mai mică.

DURACOIL: un nou design al zonei talonului care încorporează nailon de înaltă rezistență pentru a întări partea inferioară a flancului anvelopei și care simplifică reșaparea. 

FORCION: acest nou material derivat dintr-un agent chimic inovator consolidează flancul anvelopei pentru a asigura o durată de folosire mai îndelungată a anvelopelor, precum și rezistență la frecare și tăieturi.

Performanță și versatilitate, de la începutul și până la sfârșitul duratei de exploatare a anvelopei

Toate caracteristicile anvelopelor X® MULTI ™ poartă simbolul 3PMSF care indică performanțe foarte bune de aderență în toate condițiile meteorologice. Chiar și atunci când este uzată, cu doar 2 mm adâncime de bandă rămasă, anvelopele MICHELIN X® MULTI™ continuă să beneficieze de certificarea 3PMSF (7). Adâncimea benzii de rulare este supusă legislației fiecărei țări, fapt pentru care vă rugăm să vă asigurați că anvelopele dumneavoastră sunt în conformitatea cu aceasta. 

La fel ca toate anvelopele Michelin pentru camioane, anvelopele MICHELIN X® MULTI™ pot fi recanelate și reșapate, contribuind astfel la viziunea Michelin „Totul sustenabil”. Durata de folosire extinsă a anvelopelor, conform principiilor economiei circulare, permite operatorilor de camioane să își reducă atât costurile de funcționare, cât și amprenta asupra mediului, beneficiind în același timp de potențialul maxim al anvelopelor lor.

X MULTI D

(4) Calcul intern Michelin efectuat în martie 2020 – simularea duratei de folosire a anvelopelor cu extrapolare a rezultatelor pentru dimensiunea 315/80 R22.5 comparativ cu rezultatele kilometrajului obținute pentru 315/70 R22.5 testate anterior comparativ cu MICHELIN X® MULTIWAY™ 3D XZE: + 15% pentru anvelopa MICHELIN X® MULTI™ Z 315/80 R 22.5 vs MICHELIN X® MULTIWAY™ 3D XZE 315/80 R 22.5. Rezultatele pot varia în funcție de condițiile de drum și de condițiile meteorologice.

(5) Calcul intern Michelin efectuat în martie 2020 – simularea duratei de folosire a anvelopelor cu extrapolare a rezultatelor pentru dimensiunea 315/80 R22.5 comparativ cu rezultatele kilometrajului obținute pentru 315/70 R22.5 testate anterior comparativ cu MICHELIN X® MULTIWAY™ 3D XDE: + 10% pentru anvelopa MICHELIN X® MULTI™ D 315/80 R 22.5 vs MICHELIN X® MULTIWAY™ 3D XDE 315/80 R 22.5. Rezultatele pot varia în funcție de condițiile de drum și de condițiile meteorologice.

(6 ) Cercetare internă efectuată de Michelin la centrul său tehnologic care compară performanța anvelopelor Michelin care încorporează tehnologia INFINICOIL cu anvelopele Michelin fără tehnologia INFINICOIL. Rezultatele pot varia în funcție de condițiile de drum și de condițiile meteorologice. 

(7) Studiu intern Michelin realizat în Ivalo, Finlanda, în februarie 2018. Test de performanță la tracțiune pe zăpadă (3PMSF) pe un camion 4×2 rigid, echipat cu anvelope MICHELIN X® MULTI™ D 315/70 R 22.5 (același model al benzii de rulare ca și 315/80 R 22.5): Rezultatul 3PMSF este stabil la trei niveluri diferite de uzură a benzii de rulare (nou / 8 mm adâncimea rămasă a benzii de rulare / 2 mm adâncimea rămasă a benzii de rulare). Rezultatele pot varia în funcție de condițiile de drum și de condițiile meteorologice.

Despre Michelin Group și Michelin România

Michelin, lider în domeniul anvelopelor, este dedicată îmbunătățirii sustenabile a mobilității bunurilor și persoanelor prin producția, distribuția și comercializarea de anvelope pentru fiecare tip de vehicul. Aceasta oferă, de asemenea, servicii inovatoare ce sprijină afacerile, servicii de mobilitate digitale și publică ghiduri de călătorie, ghiduri pentru hoteluri și restaurante, hărți și atlase rutiere. Grupul Michelin și-a început activitatea în România în august 2001. În prezent, Michelin are în România peste 4400 de angajați, 3 fabrici, 2 la Zalău și una la Florești, o rețea comercială şi un centru de servicii partajate. Începând cu anul 2018, Bucureștiul a devenit centru de coordonare a regiunii Europa Centrală (20 țări).

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.