Michelin la Palatul Victoria

 

Primul-ministru Emil Boc a primit marti, la Palatul Victoria, o delegatie a grupului Michelin, condusa de presedintele grupului, Michel Rollier. Discutia s-a axat pe perspectivele companiei Michelin in Romania.

La intrevederea au participat ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ion Ariton, consilierul de stat pe probleme economice al primului ministru, Andreea Paul Vass, si secretarul de stat Ioana Muntean, purtator de cuvant al Guvernului.

Din delegatia Michelin condusa de presedintele grupului, Michel Rollier, au mai facut parte presedintele Consiliului de Administratie Michelin Romania, Eric Faidy, si Camelia Nicoara, Director Juridic si Afaceri Publice Michelin Romania, informeaza un comunicat al Guvernului.

Grupul Michelin si-a inceput activitatea in Romania in august 2001, iar in prezent detine in tara trei fabrici si o retea comerciala. Michelin Romania produce diferite tipuri si marci de anvelope, comercializeaza anvelope noi printr-o retea nationala de distributie si exporta anvelope si cord metalic in Europa si America de Nord.

Astfel, Uzina de la Floresti, ce are o traditie de 70 de ani in productia de anvelope pentru autoturisme si camionete, a fost achizitionata de Grupul Michelin in anul 2001, iar de atunci produce anvelope de turism pentru piata de inlocuire, marcile Michelin, BF Goodrich, Kormoran, Kleber, care se vand in Europa, America de Nord si Asia.

Uzina de Anvelope de la Zalau, fondata in 1977, a fost achizitionata de Grupul Michelin in 2001 si produce anvelope de camion, radiale cu camera de aer si tubeless sub marcile asociate Taurus, Kormoran, Riken, anvelope industriale marca Michelin, precum si anvelope destinate echiparii stivuitoarelor, masinilor si utilajelor care lucreaza in minele subterane.

Uzina Zalau Cord a fost construita integral de Michelin Romania in 2003 si furnizeaza uzinelor Grupului Michelin cordul metalic, una dintre cele mai importante componente ale carcasei anvelopei. In domeniul protectiei mediului, uzina este certificata ISO 14 001 din noiembrie 2007.

Incepand cu ianuarie 2005, Romania a devenit centru regional pentru activitatile comerciale ale Grupului din Albania, Bosnia Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Macedonia, Muntenegru si Serbia.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.