Microbuz ucrainean confiscat in Vama Siret

Politistii de frontiera si lucratorii vamali din Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret au confiscat un microbuz ucrainean care transporta tigari de contrabanda. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Suceava, Ilie Poroch Seritan, a declarat, pentru Agerpres, ca la PTF Siret s-a prezentat pentru a intra in tara, calatorind cu un microbuz, cetateanul ucrainean Ievgen B., in varsta de 23 de ani.

La verificarea mijlocului de transport s-au gasit ascunse si nedeclarate in vederea sustragerii de la controlul vamal, intr-un locas special amenajat, confectionat prin dublarea plafonului, accesul la locas facandu-se printr-un decupaj amplasat in partea din spate a microbuzului, 1.180 de pachete de tigari de provenienta ucraineana.

Tanarul a declarat echipei de control ca a cumparat tigarile din Ucraina si intentiona sa le comercializeze pe piata neagra din Romania, in vederea obtinerii de profit. Intreaga cantitate de tigari, in valoare de 5.039 de lei, a fost retinuta in vederea confiscarii de catre organele vamale, iar soferul a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 5.000 de lei. Totodata, microbuzul, in valoare de 34.502 lei, a fost retinut de organele vamale in vederea confiscarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.