Mihai Fifor, premier interimar

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a fost desemnat de președintele Klaus Iohannis în funcția de premier interimar, în 16 ianuarie, la o zi de la demisia lui Mihai Tudose.

Mihai Fifor ar putea deveni noul prim-ministru, el fiind favoritul PSD pentru a prelua această funcție. Fifor a devenit ministrul Apărării în 17 octombrie 2017, când a fost remaniat Adrian Țuțuianu.

Iată declarația președintelui Iohannis, făcută la Palatul Cotroceni:

“Premierul Tudose mi-a înaintat demisia și am aceptat-o. Această situație în care s-a ajuns mă nemulțumește profund. Este o situație care mă îngrijorează. Iată că la un an de la alegeri avem două guverne PSD eșuate. Acum, evident, este nevoie de un guvern pentru a scurta cât se poate de mult situația de incertitudine.

Eu vreau să avem o procedură rapidă, care va duce la stabilirea unui nou guvern, fiindcă această nesiguranță nu trebuie să genereze instabilitate politică(…).

După demisia premierului Tudose l-am desemnat pe ministrul Fifor ca interimar, iar pentru a avea o procedură cât se poate de rapidă, am decis să convoc partidele parlamentare pentru mâine. Voi trimite chiar acum invitații de participare. Vă mulțumesc”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.