Mii de TIR-uri la Vama Giurgiu. FORT: Șoferii sunt umiliți de Centenar

Aproximativ 2.000 de camioane stau la o coadă de 40 km pe DN5, în 30 noiembrie, ca să treacă în Bulgaria prin Punctul de Frontieră (PTF) Giurgiu – Ruse. Va fi nevoie de trei zile până la eliminarea acestui blocaj de la frontieră.

Poliția de Frontieră susține că nu are nicio vină, deoarece cozile de TIR-uri s-au format miercuri, când autoritățile din Bulgaria auînchis mai multe drumuri din cauza ninsorilor şi au fost instituite restricţii de tonaj. Astfel, nu au mai fost primite camioanele mai mari de 12 tone, care au fost nevoite să stea în parcări sau le-a lungul DN5.

Federația Operatorilor de Transport din România (FORT) acuză autoritățile că își bat joc de șoferi, chiar de Centenarul Marii Uniri.

Iată precizările, în comunicatul transmis redacției:

“Autoritatile de resort, Vama, Politia de Frontiera, ANAF, CNAIR, Politia Romana, Politia Locala, Consulatul Romaniei la Sofia cat si Ambasada Romaniei la Sofia nu sunt in masura sa gestioneze cel mai mare blocaj al camioanelor de mare tonaj care se afla la trecerea frontierei Giurgiu-Ruse.

Aproximativ 2.000 camioane asteapta pe DN 5, pe o distanta de 40 km sa treaca frontiera in Bulgaria, pentru aceasta operatiune estimandu-se  un timp de trecere de minim 72 ore!

La 100 ani de la Marea Unire soferii romani sunt umiliti, petrecandu-si Ziua Nationala pe drumurile publice, in camp, in frig, probabil fara resurse multi dintre ei, din cauza incompetentei si indiferentei clasei politice si, implicit, a autoritatilor statului, enumerate mai sus!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.