Mii de transportatori protestează în București

La București se desfășoară în aceste momente un amplu protest al transportarorilor, care a scos în stradă, conform estimărilor organizatorilor, aproximativ 9.000 persoane, precum și peste 7.000 autovehicule – camioane, autobuze, autocare și taxiuri. Protestul aduce în prim plan problemele majore pe care majorarea tarifului RCA le va genera nu numai în domeniul transporturilor, ci și în întreaga societate românească, antrenând cu certitudine majorări de prețuri în viitorul apropiat. La ora 11:00, o delegație a transportatorilor care protestează în Piața Victoriei a fost invitată la discuții cu vicepremierul Vasile Dâncu și cu ministrul Transporturilor, Dan Costescu.

Mitingul de protest este organizat de către Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR), Federația Operatorilor Români de Transport (FORT), Asociația Română pentru Transporturi Rutiere Internaționale (ARTRI), Asociația Națională a Transportatorilor și Taximetriștilor Independenți (ANTTI), Asociația Patronală a Transportatorilor Europa 2002 (APTE 2002) și Asociația Operatorior de Transport (APULUM).

Protestatarii cer revenirea la nivelul de tarif al RCA de la data de 1 ianuarie 2014, eliminarea, de la 1 ianuarie 2016, a supraaccizei din prețul carburanților, modificarea prevederilor legale privind drepturile de autor pe care trebuie să le plătească transportatorii de persoane și urgentarea adoptării actelor normative discutate în comisiile de dialog social.

În contextul acestui protest, Primăria Municipului București a anunțat închiderea circulației de la orele 5:00 și până la orele 17:00 pe șoseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piața Victoriei și de la Arcul de Triumf până la Piața Presei Libere. De asemenea, PMB a anunțat că, în cazul în care va fi necesar, se va restricționa traficul și pe strada Paris și breteaua care leagă b-dul Iancu de Hunedoara de Piața Victoriei. Protestatarii trebuie să elibereze zona între orele 15:00 și 17:00.

Brigada Rutieră București propune ca rute alternative Bd. Aviatorilor – Bd. Beijing – Str. Nicolae Caramfil – Bd. Aerogării-DN1 și Bd. Ion Mihalache – Bd. Mareşal Averescu – Bd. Mărăşti – Piaţa Montreal – DN1. (R.M.)

Foto: FORT

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.