Minibuze electrice în Sibiu

Primăria Sibiu introduce, începând din 16 august, minibuze electrice în transportul public din centrul istoric al municipiului, pentru a încuraja deplasarea cu vehicule ecologice.

Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a declarat: „Oferim o alternativă nepoluantă, convenabilă ca preţ şi la îndemână (2 lei călătoria, la fel ca la autobuzele obișnuite –n. r.). Sper ca sibienii şi turiştii să îşi lase maşina în parcările zonale din centru – Piaţa Teatrului, Cazarma 90 sau Gară”.

Minibuzele electrice vor circula pe traseul Gară – str. General Magheru – str. Constituţiei – b-dul C. Coposu – Piaţa Unirii-str. Tribunei – str. Mitropoliei – str. Al. Odobescu – str. Măsarilor – str. Malului – str. Turnului – str. Faurului – str. Ocnei – str. N. Teclu – str. Constituţiei – pe sub Podul Gării – Gară.

Mijloacele de transport vor opri la Gară, BRD, Parcul Tineretului, Sala Thalia, zidul Cetăţii, Parcul Astra, Primărie, Teatrul Gong, Piaţa Cibin 1, Turnului, Podul Miniciunilor, Ocnei, str. N. Teclu, str. Constituţiei 1, Promenada Mall, Gară.

Toate staţiile de pe traseul verde au fost dotate cu plăcuţe care indică denumirea staţiei şi traseele care trec prin acestea, pe lângă Linia Verde. De asemenea, în staţii este afişat orarul de circulaţie a traseelor.

În cele 6 staţii nou create pentru Linia Verde au fost montate automate pentru cumpărarea biletelor și sunt afişaje electronice care arată în timp real ora de sosire a următoarelor 3 autobuze.

O dată la fiecare 8 minute va sosi în staţie un minibuz al Liniei Verzi, la orele de vârf, adică dimineaţa şi la prânz. În restul zilei, nu se va aştepta în staţie mai mult de 10-14 minute. Prima cursă va pleca în fiecare zi de la Gară la ora 7.00. Ultima cursă va pleca din aceeaşi staţie la ora 22.36 de luni până vineri şi la ora 23.32 sâmbăta şi duminica.

Programul complet poate fi găsit de luni, 16 august, pe tursib.ro sau în aplicaţia TurSibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.