Miniștrii Transporturilor din UE, reuniți pe tema Fit For 55

La Luxemburg a avut loc, în 2 iunie,  reuniunea miniștrilor Transporturilor din statele UE, în cadrul Consiliului Transport, Telecomunicații și Energie – secțiunea Transporturi, la care a participat și Sorin Grindeanu.
 
Pe agendă au figurat trei teme importante care privesc pachetul legislativ european Fit For 55.
 
Precizările ministrului Grindeanu:
 
„Acest pachet vizează adaptarea politicilor UE în domeniul climei, al energiei, al utilizării terenurilor, al transporturilor și al impozitării în vederea îndeplinirii obiectivului de reducere internă cu cel puțin 55% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030, comparativ cu 1990.
 
Pachetul Fit For 55 reprezintă un pas important pentru ca Europa să devină primul continent al lumii neutru din punct de vedere climatic până în anul 2050.
 
Se supune adoptării abordarea generală a Consiliului UE pe marginea propunerilor de Regulamente europene, părți ale Pachetului, care vizează:
 
1. asigurarea unor condiții de concurență echitabile pentru un transport aerian durabil.
 
2. instalarea infrastructurii pentru combustibili alternativi.
 
3. utilizarea combustibililor din surse regenerabile și cu emisii scăzute de carbon în transportul maritim.
 
Urmează să mai discutăm despre acțiunile necesare la nivel european pentru finalizarea investițiilor în infrastructura TEN-T, pe marginea unui nou proiect de regulament. În condițiile în care prețurile la materiale cresc, este important să asigurăm fonduri suplimentare, inclusiv la nivel european, acestor proiecte, pentru a evita blocarea lor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.