Ministrul Cătălin Drulă s-a întâlnit cu liderii federațiilor feroviare

Ministrul Cătălin Drulă s-a întâlnit, pe 9 februarie, cu liderii federațiilor sindicale feroviare. La ședință, alături de partenerii sociali, au participat și reprezentanții managementului companiilor din calea ferată aflate sub autoritatea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

În cadrul discuțiilor, liderii sindicali au prezentat conducerii ministerului principalele probleme cu care se confruntă salariații din calea ferată precum și soluțiile prin a căror implementare consideră posibilă rezolvarea acestora, informează MTI.

Discuțiile s-au axat și pe creionarea bugetului și programelor investiționale ale companiilor feroviare.

„Am vrut ca prima întâlnire să o am cu dumneavoastră și pentru a transmite un semnal legat de importanța pe care o acord sectorului feroviar în mandatul meu. În mine aveți cel mai sincer partener de dialog deoarece nu vreau să mă înscriu în acea categorie de miniștri care doar au promis și de fapt nu au ajutat sectorul feroviar. Nu o să vin la dumneavoastră și o să vă spun că situația este roz când știți și dumneavoastră că nu e așa. Vreau să avem un adevărat parteneriat bazat pe sinceritate și profesionalism pentru că așa putem rezolva din problemele pe care le are calea ferată. Echipa mea de la Minister analizează posibilitatea implementării unor soluții care să fie vizibile pe termen scurt. Știu foarte bine că investițiile sunt extrem de importante și de aceea pot să le spun tuturor că este anul marilor investiții în calea ferată. De aceea vă propun că genul acesta de întâlniri să aibă un caracter periodic, fie că ne vedem în această formulă sau cu secretarul de stat coordonator al domeniului feroviar”, a declarat ministrul Cătălin Drulă.

Discuțiile vor continua și cu partenerii sociali care activează în celelalte domenii gestionate de către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.