Ministrul Cuc a discutat cu ambasadorul Japoniei despre metrou

ministrul cuc, ambasador japoniaMinistrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a avut o întrevedere, marți, cu Ambasadorul Japoniei în România, Excelența Sa Kisaburo Ishii, în cadrul unei vizite la care a participat și un reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe.

Subiectul întâlnirii l-a constituit proiectul “Legătura rețelei de metrou a Municipiului București cu Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni (Magistrala 6, Secțiunea 1 Mai – Otopeni)”.

Ministrul Transporturilor a arătat faptul că proiectul Magistralei 6 de metrou este prioritar pentru Guvernul României, acesta aflându-se în Programul de guvernare 2016 – 2020.

“În urma unei analize efectuate la nivelul Ministerului Transporturilor și al conducerii Metrorex, au fost identificate punctele ce necesită o atenție sporită pentru demararea propriu-zisă a proiectului. Astfel, în perioada următoare, terenurile din zona vizată vor fi expropriate după adoptarea unei Hotărâri de Guvern în acest sens”, pecizează Ministerul Transporturilor, într-un comunicat remis redacției.

În privința finanțării proiectului, aceasta va fi asigurată prin intermediul fondurilor europene nerambursabile.  

“Oficialii au subliniat necesitatea monitorizării în comun a acestui proiect prioritar și au manifestat deschiderea ambelor părți pentru păstrarea unei legături strânse între Ministerul Transporturilor, Metrorex, Ministerul Finanțelor și JICA (Agenția de Cooperare Internațională a Japoniei), în scopul dezvoltării Magistralei 6 de metrou”, se mai arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.