Ministrul Cuc și șeful CNAIR, ultimatum pentru constructori

1

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, și directorul general interimar al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA, Ștefan Ioniță, i-au convocat luni la raport pe constructorii de pe Autostrada București – Ploiești (conectarea Capitalei la A3), Centura București, pasajul de la Mihăilești, podul de la Alexandria și DN 5A.

Reprezentanții antreprenorilor s-au prezentat la Ministerul Transporturilor, pentru a da explicații privind stadiul lucrărilor.

Întâlnirea a avut loc după ce, vineri, ministrul Răzvan Cuc și șeful CNAIR au desfășurat controale inopinate pe aceste șantiere, unde au constatat mai multe probleme, principala fiind lipsa muncitorilor la lucru.

Iată precizările MT, în comunicatul remis redacției:

La discuții, Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a subliniat că este dezamăgit de mobilizarea constructorilor și le-a solicitat în mod direct să-și respecte termenele contractuale pentru finalizarea lucrărilor. El a adaugat că pentru rezolvarea acestor probleme, constructorii trebuie să țină legătura cu reprezentanții CNAIR. 

“Vă rog să luați foarte în serios ceea ce vă spun. Este un ultimatum. Statul român este un partener onest.  Eu nu voi tolera nicio scuză în cazul în care nu vă faceți treaba. Dacă vă blocați undeva vă rog să comunicați CNAIR, pentru rezolvarea situațiilor apărute. Eu am cerut și colegilor de CNAIR să fie eficienți. Aveți termene, vă rog făceți-vă treaba la timp. Eu persoanl voi inspecta derularea lucrărilor, pentru că infrastructura rutieră este un sector prioritar”, le-a spus inistrul Răzvan Cuc constructorilor.

La rândul său, directorul general al CNAIR, Ștefan Ioniță, a cerut “ca acolo unde există front de lucru să se opereze la capacitate maximă. Iar unde sunt probleme, acestea să fie rezolvate într-un timp cât mai scurt, respectiv două săptămâni și nu în șase luni de zile. Important este ca proiectele să fie bine realizate, problemele tehnice să fie asumate și rezolvate. Astfel, cine gresește, trebuie să și remedieze”.

1 COMENTARIU

  1. respectivul ministru o sa ramina singur CUC pe dinafara daca se tine de treaba!In Romania nu trebuie sa te tiide treaba ci sa te faci ca muncesti dupa celebra maxima” Mircea fa-te ca muncesti”Sintem o tzara cu o pletora de oameni politici tirselosi si bicisnici care nic macar un coltisor de piine pe zi si o cana cu apa n-ar merita. Toti , din 1990, incoace sint niste cirnatzi. Florin Calinescu ,dixit! Nu-mi place personajul dar asta nu inseamna ca n-are dreptate!Autostrazi? Cind va invia Alimanescu!

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.