Ministrul Lucian  Șova, la Summit-ul European al Aviației

Ministrul Transporturilor, Lucian  Șova a participat în perioada 3-4 octombrie la Summit-ul European al Aviației, organizat la Viena, în contextul în care Austria deține președinția Consiliului Uniunii Europene.

Ministrul Lucian Șova a discutat cu Violeta Bulc, comisarul european pentru Transporturi, cu miniștrii Transporturilor din Austria, Finlanda și Olanda, alături de coordonatorul Comisiei TRAN a Parlamentului European despre prioritățile la nivel european pentru dezvoltarea aviației civile, pornind de la Strategia Aviației, adoptată în anul 2015.

În cadrul întâlnirii la nivel înalt, ministrul Lucian Șova a declarat că “întreaga aviație civilă are nevoie de dezvoltare, modernizare și interconectarea infrastructurilor de transport, precum și de introducerea noilor tehnologii și digitalizare. Numai astfel se vor putea sigura servicii de calitate și sigure, care să răspundă în mod eficient așteptărilor pasagerilor”.

Întrebat în cadrul discuțiilor despre strategia de  dezvoltare a Aeroportului Internațional Henri Coandă București, în contextul creșterii continue a numărului de pasageri, ministrul Lucian Șova le-a prezentat omologilor săi programul strategic estimat la peste un miliard de euro care va consta în principal în construcția unor noi terminale de pasageri și cargo, dezvoltarea suprafețelor de mișcare și conectarea aeroportului la rețeaua de autostrăzi.

În marja reuniunii de la Viena, ministrul Transporturilor a avut și o întâlnire bilaterală cu Henrik Hololei, directorul general al Direcției Generale Mobilitate și Transport. Cei doi oficiali au vorbit despre prioritățile din domeniul Transporturilor în prima jumătate a anului viitor când România va deține președinția Consiliului UE.

Un alt subiect de discuție a fost stadiul demersului de revizuire a Planului de performanță al serviciilor de navigație aeriană din România pentru perioada 2015 – 2019. A fost accentuată necesitatea finalizării procesului de revizuire a obiectivelor de performanță ale Romatsa, în contextul creșterii semnificative a traficului aerian de pasageri la nivel mondial.

Summitul de la Viena a avut ca obiective analizarea succintă a progreselor realizate la nivelul Uniunii Europene în privința Strategiei Aviației și  conturarea unor măsuri care să mențină Europa ca jucător major pe piața aviației internaționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.