Ministrul Șova a inspectat șantierul Autostrăzii Lugoj – Deva

Penalizări de 1,5 milioane euro pentru constructorii Lotului 3!

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a inspectat în 17 aprilie șantierele Autostrăzii Lugoj-Deva, împreună cu reprezentanți ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR), ai Poliției Rutiere și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM), precum și cu prefecții și președinții Consiliilor Județene Timiș și Hunedoara.

Pe Lotul 3 al autostrăzii (21 km) specialiștii au constat o mobilizare extrem de slabă a constructorului și deficiențe în execuție.

“Lucrau doar 90 de muncitori și 70 de utilaje. Mare parte din echipă a fost retrasă imediat după ce ministrul Lucian Șova a plecat de pe șantier. Stadiul fizic și financiar al acestui tronson este de 82%. Pe lotul 3 au apărut o serie de probleme din cauza lucrărilor neconforme și a mobilizării slabe a antreprenorului cu care reprezentanți ai MT și CNAIR poartă de aproape un an nenumărate discuții pentru remediere”, informează MT.

Asocierea de constructori a primit până acum penalizări de 1,5 milioane euro. Este vorba despre companiile Teloxim, Comsa, Aldesa Construcciones și Arcadis Eurometudes, iar pe lotul 4 firmele S.C. Tehnostrade S.R.L. și S.C. Spedition Umb S.R.L.

Pe Lotul 4 al Autostrăzii Lugoj-Deva (22 km) firmele asociate sunt foarte bine mobilizate: 700 de oameni pe șantier și 300 de utilaje. Se lucrează în ritm susținut, iar stadiul fizic de execuție este 76%. Mai sunt necesare lucrări precum cele de la nodul Șoimuș – lucrări de infrastructură, suprastructură și rampe pasaj – și de finalizat elemente de siguranță a circulației.

“În urma rapoartelor pe care le vor face instituțiile de control, ministrul Lucian Șova va dispune conducerii companiei să ia măsuri în consecință”, precizează MT.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.