Ministrul Transporturilor, în dialog direct cu transportatorii de persoane

Prezent la Conferința Ziua Cargo destinată transportului de persoane, ministrul Transporturilor, Lucian Șova, s-a declarat deschis dialogului, subliniind că va susține solicitările asociațiilor profesionale, în măsura în care se vor afla în acord cu legea.

Lucian Șova a precizat că va promova, în perioada următoare, măsuri suplimentare pentru combaterea pirateriei, pentru a oferi poliției un suport mai puternic pentru rezolvarea acestei probleme, care afectează puternic piața de transport persoane. De altfel, la Primăria Generală a Municipiului București au fost purtate discuții pe această temă, la care au participat primarul Gabriela Firea, ministrul Transporturilor, precum și reprezentanți ai patronatelor din transporturi rutiere.

De asemenea, ministrul Lucian Șova a subliniat că va susține prelungirea actualului program de transport național prin servicii regulate, în condițiile în care asociațiile profesionale vor propune o variantă în acord cu legea. O decizie în acest sens ar trebui să fie luată în următoarele 30 de zile.

La Conferința „Ghid Inteligent pentru Afaceri de Succes” destinată transportului de persoane, desfășurată în perioada 29 – 30 martie 2018 la Poiana Brașov (Hotel Sport) au participat și comisarul șef Florentin Brăcea, directorul Direcției Rutiere din cadrul IGPR, Aurelia Surulescu, director general ARR, Lucian Lambru, director general adjunct ARR, Inspector de Stat Șef Alina Luminița Cațan, ISCTR, Sorin Ghiță, director Direcția Transporturi Rutiere, Sorin Sîrbu, consilier în cadrul Direcției Transporturi Rutiere din Ministerul Transporturilor.

Printre subiectele abordate s-au aflat „Piața de transport persoane în cifre. Date statistice privind gradul de promovabilitate pentru obținerea atestatului de șofer profesionist. Câți șoferi profesioniști sunt în piață?”, „Tendințe în control”, „Transportul național de călători, încotro?”, „Protecția datelor cu caracter personal. Noi reglementări europene”, sau „Cum reacționăm în situația în care ne confruntăm cu un abuz?”.

Mai multe despre Conferința Ziua Cargo veți putea citi în numărul din aprilie al revistei.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.