Ministrul Transporturilor promite 150 km autostradă anul viitor

sorin-buse-ministrul-transporturilorMinistrul Transporturilor, Sorin Bușe, promite că anul viitor vor fi deschiși circulației 150 de kilometri de autostradă – de zece ori mai mulți decât anul acesta -, la 117 dintre ei lucrările fiind “foarte avansate” iar la 30 “o să trebuiască să manageriem cu multă insistență”.

“Vor fi numai 18 kilometri anul acesta. Nu s-a putut mai mult. Anul viitor or să fie 150 de kilometri. I-am numărat, i-am reconfirmat. Cam la 117 din ei lucrurile sunt foarte avansate iar la vreo 30 kilometri o să trebuiască să manageriem cu multă insistență, cum am făcut-o până de curând pe DN5 și am reușit în 5 luni să facem ce nu s-a făcut în 10 ani. Dacă o să reușim aceeași performanță cu lucru în echipă cu constructori și cu toate autoritățile, o să facem 150 de km”, a declarat Sorin Bușe miercuri, într-o conferință de presă.

Ministrul a precizat că anul acesta au fost lansate licitații pentru peste 500 kilometri de autostradă, astfel că în 2018 România va avea peste 1.000 de kilometri.

Din cei 18 km ce urmează a fi inaugurați în acestă lună, 3 km sunt cei de conectare a Capitalei la autostrada A3 București – Ploiești (care a fost inaugurată acum 4 ani) iar 15 km sunt o parte din Lotul 2 Lugoj – Deva, restul de 13 km urmând a fi gata anul viitor.

Deschiderea celor 15 km va permite circulația neîntreruptă pe autostradă începând din dreptul localității Margina (jud. Timiș), până la Vama Nădlac (jud. Arad). Constructorul este firma Secol iar contractul a fost semnat în anul 2013.

Cei 3 km de la intrarea în București sunt construiți de Asocierea Aktor SA – Euro Construct Trading ’98 SRL. Contractul a fost semnat de CNADNR în decembrie 2015 și prevede finalizarea, în următoarea jumătate de an, a două noduri de circulaţie, pe Centura București (km 6+500) și la Moara Vlăsiei (km 19+500).

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.