Misiunea Scania de electrificare a transportului greu continuă

Scania a introdus camioanele electrice pentru transport regional, în iunie 2022. Până la finalul anului, comenzile au depășit 640 de unități, acesta fiind cu siguranță doar începutul unei ample transformări ale industriei transportului în una electrică.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

După introducerea vehiculelor cu baterii electrice pentru transporturi regionale, de acum 7 luni, Scania a observat o creștere a interesului pentru astfel de soluții de transport. „Știm că prin gama noastră variată de vehicule electrice, putem oferi clienților noștri soluții sustenabile cu zero emisii. Numărul comenzilor este un indicator al faptului că piața devine mai mult decât pregătită să preia electrificarea”, spune Frederik Allard, head of Electrification, Scania.  

Cu peste 640 de comenzi de camioane electrice regionale, până la finalul anului trecut, este clar că acestea fac parte dintr-o soluție ce conține toate cerințele de care are nevoie o industrie a transportului ce se dorește a fi electrificată. „Numărul de vehicule electrice comandate pentru acest segment depășește așteptările noastre. Sunt peste 140 de clienți din toată Europa, chiar și din Mexic, care au început să facă tranziția către o flotă electrică. Unii dintre aceștia au comandat chiar peste 40 de unități fiecare”, continuă Allard.    

Transportatorul italian, Gruber Logistics, un pionier al digitalizării, a comandat peste 30 de unități într-o singură comandă: „Scania a analizat minuțios operațiunile noastre de transport. Au venit cu o soluție completă, incluzând încărcarea camioanelor, care se potrivește perfect nevoilor noastre. Aceste camioane regionale sunt doar începutul. Vom merge cu Scania până când toate transporturile noastre vor fi electrificate”, spune Andrea Condotta, Public Affairs & Innovation manager, Gruber Logistics.

Introducerea vehiculelor cu baterii electrice a fost o piatră de temelie pentru Scania și partenerii săi, ce a adus îmbunătățiri gamei în toate sensurile. Acest lucru creează noi oportunități pentru categorii variate de clienți și pentru întreg ecosistemul de transport. Producția camioanelor va începe, în trimestrul al patrulea al anului 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.