Mituitori prinși în flagrant de ofițerii DGA, la Suceava și Sibiu

Lucrătorii de poliție judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Județean Suceava au prins în flagrant delict, în data de 15 mai, o candidată la proba practică a examenului de obținere a permisului auto.

Infracţiunea a fost sesizată prin denunţ de un ofițer cu funcție de conducere din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor (SRPCIV) Suceava. Candidata a oferit ofițerului suma de 100 Euro, “pentru ca acesta să urgenteze îndeplinirea unui act ce intră în atribuţiile de serviciu, respectiv în legătură cu programarea susţinerii probei practice a examenului de obţinere a permisului de conducere auto”.

“Față de cea în cauză, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „dare de mită” iar, urmare a audierilor, a fost luată măsura controlului judiciar pentru o durată de 60 de zile”, precizează DGA, în comunicatul transmis redacției.

Un alt caz de dare de mită a fost înregistrat în data de 14 mai, unde ofiţerii de poliție ai Serviciului Județean Anticorupție Sibiu, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, cu sprijinul tehnic al BOS Alba Iulia, au prins în flagrant un bărbat care a încercat să mituiască un polițist cu suma de 700 lei.

“În fapt, în noaptea de 10/11.05.2019, suspectul a fost identificat în trafic pe raza localităţii Şeica Mare din jud. Sibiu la volanul unui autoturism, iar în urma verificărilor, s-a stabilit că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, cu o alcoolemie de 1,05mg/l în aerul expirat. În cursul întocmirii actelor de constatare a infracţiunii, acesta a promis agentului constatator, în repetate rânduri, o sumă de bani neprecizată, pentru ca acesta să nu-i întocmească dosar penal, ci să-i aplice o sancţiune contravenţională pentru care nu este prevăzută şi măsura complementară a suspendării permisului de conducere. Polițistul a refuzat propunerea şi a denunţat fapta la D.G.A. – SJA Sibiu”, precizează DGA.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.