Modernizarea Garii Calarasi Sud, parafata

 

Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA a semnat contractul pentru modernizarea statiei CF Calarasi Sud, atribuit prin licitatie internationala asocierii de firme SC CONSTRUCTII ERBASU SA, SC TIAB SA, SC COMPANIA CONSTRUCTII FEROVIARE SA.

Valoarea totala a contractului este de 20.223.054,71 lei, fara TVA (4.830.539,76 euro). Contractul va fi finantat de Comisia Europeana, cu fonduri nerambursabile (69.25%) si de Guvernul Romaniei, cu fonduri de la bugetul de stat (30.75%).

Perioada de executie a lucrarilor este de 1 an si 5 luni de la data emiterii ordinului de incepere, iar garantia este de 2 ani.

Lucrarile respecta prevederile normelor UIC 413 si 140 si presupun:

– consolidarea cladirii de calatori;

– recompartimentarea spatiilor cladirii de calatori;

– refacerea finisajelor interioare si exterioare;

– refacerea peroanelor, copertinelor, trecerilor la nivel, tunelului pietonal;

– refacerea dispozitivului de linii;

– refacerea instalatiilor sanitare, electrice, termice si de telecomunicatii;

– sistematizarea pietei garii.

Modernizarea statiei de cale ferata Calarasi Sud este cuprinsa in proiectul „Modernizarea unor statii de cale ferata din Romania”. Autoritatea de Management este Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, iar Autoritatea Contractanta este CNCF ”CFR” – SA. Proiectul Modernizarea unor statii de cale ferata din Romania face parte din Programul Operational Sectorial (POS-T) 2007-2013 – axa prioritara 2 – si este finantat din fonduri FEDR si de la bugetul de stat.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.