MOL: Permis pentru viitor, ediția 7

MOL România și Fundația Pentru Comunitate lansează cea de-a șaptea ediție a programului Permis pentru viitor, destinat tinerilor din medii defavorizate.

Astfel de tineri, pentru care permisul de conducere este o condiție sau poate fi un avantaj în obținerea unui loc de muncă sau în menținerea și extinderea atribuțiilor de serviciu existente, pot obține finanțare pentru acoperirea costurilor școlii de șoferi. 

Persoanele eligibile pentru finanțare sunt tinerii cu vârsta între 18 și 25 de ani, care doresc să obțină permis de conducere de categorie B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Finanțarea se oferă prin programul Permis pentru viitor, ajuns la cea de-a șaptea ediție, organizat pe bază de concurs de proiecte de către Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România. Tinerii interesați sunt invitați să depună proiectele pentru finanțare până la data de 21 ianuarie 2022. 

„Accesul pe piața muncii poate fi un proces anevoios pentru tinerii lipsiți de posibilități materiale, însă prin intermediul programului Permis pentru viitor aceștia pot obține banii necesari pentru a-și asigura o calificare de bază, care să îi ajute să facă primii pași într-o viitoare carieră. Așa cum am spus în repetate ocazii, MOL România este un partener dedicat al comunității și vom rămâne prezenți acolo unde este nevoie de noi”, a declarat Camelia Ene, CEO &Country Chairman MOL România. 

Evenimentul online de lansare i-a avut ca invitați pe șapte dintre beneficiarii programului,  tineri care au obținut sprijin financiar la edițiile anterioare. Aceștia și-au împărtășit experiența și au răspuns întrebărilor referitoare la condițiile de acces în program, impactul acestui sprijin și criteriile de eligibilitate.

Am reușit să trec cu succes proba practică abia la a doua încercare. După o primă încercare nereușită, m-am mobilizat și am învățat mai bine având sprijinul instructorului. Recomand cu încredere acest program tuturor tinerilor care au resurse financiare limitate, asemenea mie”, a declarat Nyiri Alexandra, beneficiară a ediției din 2020. 

De la începutul acestui program, 116 tineri au finalizat cu succes cursurile: 96 au obținut permis de categoria B, 17 categoria C și un atestat, o tânără are carnet categoria B pentru automobil adaptat, un tânăr a luat examenul pentru categoria B96 (care permite suma MMA autoturism + rulotă/remorcă până la limita de 4.250 kg), și un tânăr are permis pentru tractoare agricole. Alți 33 de beneficiari continuă studiile sau sunt programați pentru examen.

„Experiența celor șase ediții anterioare ale programului Permis pentru viitor ne arată importanța mentorilor care ajută tinerii pe parcursul studiilor la școala de șoferi. De asemenea, am constatat că cei care depun proiecte cu susținerea unor ONG-uri, în mare parte reușesc să finalizeze cu succes studiile și examenele. În jurizarea proiectelor, o adeverință din partea unui angajator care oferă un loc de muncă în cazul în care solicitantul va deține permis de conducere, constituie un real avantaj. Pe parcursul celor două luni de înscriere care se desfășoară atât online, cât și prin poștă, în funcție de opțiunea solicitanților, oferim consiliere permanentă pentru toți cei interesați”, a precizat András Imre, director executiv al Fundației Pentru Comunitate. 

Formularul de înscriere și alte detalii se găsesc pe site-urile www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro

Despre programul Permis pentru viitor

Programul Permis pentru viitor este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România. Prin acest program se acordă finanțarea necesară obținerii permisului de conducere – costurile școlii de șoferi și cheltuielile adiacente – pentru categoriile B, C sau D (incluzând tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie), în cazul tinerilor din medii defavorizate, cu vârstele cuprinse între 18 și 25 de ani, pentru care existența permisului este o condiție sau un avantaj în obținerea unui loc de muncă, ori un instrument benefic în îndeplinirea sau extinderea atribuțiilor de serviciu în cazul celor care se află deja în activitate.

În cei șase ani de la prima lansare în 2015, programul Permis pentru viitor a fost premiat de două ori pe plan național: la Gala Societății Civile 2018 și la Romanian CSR Awards 2017. 

Despre MOL România

MOL România este o subsidiară a MOL Group și una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de 25 ani pe piața autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse și servicii în domeniul comerțului de carburanți, lubrifianți, produse petrochimice și bitum. În prezent, compania deține un număr de 243 de stații de servicii, 2 depozite de carburanți, la Giurgiu și Tileagd și un terminal LPG la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de aproximativ 250 de angajați proprii. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, recompensat de 2 ori cu locul I pentru calitate în clasamentul programelor de loialitate din România în cadrul cercetării de piață QUDAL. Începând cu anul 2018, MOL România este parte a proiectului NEXT-E care vizează instalarea a 40 de stații de încărcare pentru autovehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităților în care operează, printr-o platformă extinsă de programe sociale precum Premiul Mentor, Program MOL pentru sănătatea copiilor sau Permis pentru viitor. 

Despre Grupul MOL

Grupul MOL este o companie de petrol și gaze internațională integrată și independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 40 de țări, o forță de lucru dinamică formată din 25.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. Activitățile de explorare și producție ale Grupului MOL sunt susținute de o experiență de peste 75 de ani în domeniul hidrocarburilor. În prezent, activitățile de producție se desfășoară în 9 țări, iar cele de explorare în 14 țări. Grupul MOL controlează trei rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de aproximativ 1.933 de stații de servicii în 10 țări din Europa Centrală și de Est, dintre care 243 în România.

Despre Fundația Pentru Comunitate

Fundația Pentru Comunitate este o organizație non profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină de asemenea copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea și reabilitarea lor. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.