Veste pentru HoReCa: România se deschide turismului extern

România se deschide turismului extern, de la 1 iunie, iar turiştii străini vor putea veni în țară, cu respectarea condiţiilor generale, în funcţie de lista pe care se află ţara, a anunţat după şedinţa de Guvern, în 27 mai, ministrul Economiei, Claudiu Năsui.

„O veste bună pentru turism şi pentru HoReCa. România va fi deschisă turismului extern. S-a eliminat din Hotărârea de Guvern lista persoanelor care aveau dreptul să vină. Pe lângă criteriile generale pentru ţările din listele verzi, galbene şi roşii, mai era şi o listă a persoanelor care avea dreptul să intre în ţară. Această listă a fost eliminată. A fost un lucru care ne-a fost cerut de mai toate organizaţiile de profil din turism. Au fost şi discuţii bilaterale pentru discuţii selective, acum avem o regulă clară şi general aplicabilă tuturor ţărilor”, a explicat ministrul Economiei.

foto: Jean-Mihai Pîlșu

Ulterior, Năsui a scris, pe pagina sa de Facebook, că, în trecut era menţionată expres lista celor care pot veni în România (la art. 2 alin. (1) pct. 7 şi art. 2 alin. (5) din anexa nr. 3 la HG 531/2021). Acestea au fost abrogate.

„Pentru a putea primi turişti străini, puteam fie să adăugăm şi turismul la listă, fie să scoatem lista cu totul. S-a mers pe a doua soluţie. Mulţumesc premierului Florin Cîţu şi ministrului Lucian Bode că au acceptat scoaterea cu totul a listei. Astfel, turiştii străini vor putea veni cu respectarea condiţiilor generale (în funcţie de lista pe care se află ţara)”, este mesajul ministrului Economiei. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.