Navele de sport si agrement, arse la impozit

Impozitele percepute anual proprietarilor de nave de sport si agrement de catre autoritatile locale vor fi majorate de Guvern cu pana la peste sase ori, de la 0-900 lei in prezent la 800-5.000 lei, printr-o noua modificare a Codului Fiscal.

 

Majorarea de impozit este prevazuta intr-un proiect de lucru al Guvernului pentru modificarea Codului Fiscal. In definitia Codului Fiscal, prin nave de sport si agrement se intelege orice ambarcatiune, indiferent de tip si de modul de propulsie, al carei corp are lungimea de 2,5 metri pana la 24 metri, destinata utilizarii in scopuri sportive si recreative.

In prezent, navele de sport si de agrement cu lungimea intre 2,5 si 12 metri se impoziteaza cu 482 lei, iar cele de peste 12 m, cu 964 lei.

Premierul Emil Boc a precizat ca modificarile Codului Fiscal se pregatesc la Ministerul Finantelor, iar cand vor avea o formula finalizata, o vor inainta Guvernului. “Pana in acest moment, nu am discutat in Guvern nimic despre acest subiect. Repet, nu am fost informat si nu am primit niciun act normativ asupra caruia sa ma pot pronunta. El este in lucru si in pregatire la Ministerul Finantelor”, a spus Boc, dupa sedinta de miercuri a Guvernului.

In luna octombrie, Guvernul a decis ca, din 2010, sa fie eliminate accizele pentru produsele de lux, precum iahturi si alte nave si ambarcatiuni cu sau fara motor pentru agrement, pentru a evita declansarea de catre Comisia Europeana a procedurii de infringement impotriva Romaniei pentru aplicarea de accize stabilite in cote procentuale. Accizele erau de 9% din valoare pentru ambarcatiunile cu motor cu lungime de 8-12 metri, 10% pentru cele cuprinse intre 12 si 16 metri si 12% pentru cele cuprinse intre 16 si 24 metri.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.