Neaga a demisionat de la șefia CNAIR

Narcis Neaga a demisionat, în 9 iulie, din funcția de director general interimar al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), la câteva ore după ce premierului Viorica Dăncilă a anunțat, în debutul ședinței de  Guvernului, că i-a cerut ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, să-l demită.

Narcis Neaga

Neaga se afla la al treilea mandat, în ultimul fiind numit în luna mai 2018, după ce fusese instalat director general la Compania Națională de Infrastructură Rutieră (CNIR), care nu a funcționat niciodată.

Performanțele sale la șefia CNAIR au fost slabe. Astfel, anul acesta nu a reușit să construiască nici măcar un kilometru de autostradă. În perioada 2012-2015, sub mandatul său a fost închisă Autostrada A1 Orăștie – Sibiu, iar pe lotul 3 a fost demolată și reconstruită o porțiune de circa 200 de metri, din cauza alunecărilor de teren și, evident, a lucrărilor defectuoase executate de constructor, căruia Neaga s-a grăbit să-i dea banii înainte de finalizarea investiției.

În schimb, Neaga a câștigat din bani publici, în ultimul an, circa 5.000 de euro/lună. 

Nu pleacă din CNAIR

Narcis Neaga a transmis redacției următoarele precizări:

„Având în vedere importanța dezvoltării infrastructurii rutiere pentru bunul mers al economiei romanești și faptul că pentru a reuși să atingem cu succes acest obiectiv este nevoie de bună credință și de colaborarea necondiționată a tuturor factorilor de decizie din România, precum și în urma unei discuții pe care am avut-o cu Președintele Consiliului de Administrație, Costin Mihalache, am decis să renunț la funcția de director general al CNAIR.

În opinia mea, acesta este și sensul mesajului transmis de premierul Viorica Dăncilă, pe care îl respect.

Bineînțeles că am să continui să fac toate eforturile pentru a sprijini în continuare proiectele importante de infrastructură, indiferent de poziția socială sau de funcția pe care o voi ocupa în viitor.

Vă asigur că pe întreaga perioadă a mandatului meu am facut tot ce mi-a stat în putință pentru a debloca proiectele de infrastructură sau pentru a le continua pe cele aflate deja în derulare, astfel încât românii să beneficieze de o infrastructură modernă așa cum este normal să existe într-o țară europeană.

Așa am reușit să lansez, împreună cu ceilalți colegi din CNAIR, proiecte în valoare de aproape 4 miliarde de euro, care în mod sigur vor asigura României, în următorii ani, dezvoltarea necesară unei economii europene.

Sper ca și cei care vor prelua mandatul de director general al CNAIR să înțeleagă responsabilitatea pe care o presupune această funcție”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.