Negocierile la Dacia s-au încheiat

dacia, mioveni, , fabrica, uzinaNegocierile la Dacia pentru un nou contract colectiv de muncă s-au încheiat între Administraţia Automobile Dacia şi Sindicatul Autoturisme Dacia, informează producătorul auto.

Părţile au convenit creşterea salariului de bază brut pentru operatori cu 120 RON, începând cu 1 ianuarie, completată de o creştere de 80 RON, de la 1 martie. În plus, toţi angajaţii vor primi o primă pentru rezultatul anului 2016 în valoare de 1.450 RON brut, acordată în luna mai.  Administraţia a informat partenerul social că valoarea tichetului de masă va creşte la 12 RON, din luna aprilie, şi la 15 RON (valoarea maximă), începând din luna octombrie.

În ciuda faptului că inflația a fost negativă și că TVA-ul a scăzut, salariile operatorilor au crescut în 2015 și în 2016. Salariul mediu realizat de un operator la Dacia în 2016 a fost de aproximativ 5.000 RON brut, comparabil cu nivelul salariilor medii din țări precum Cehia, Ungaria, Turcia sau Slovacia.

Obiectivul Grupului Renault în România este acela de a păstra competitivitatea în toate activităţile derulate, inclusiv în cea de fabricaţie, pe platforma industrială de la Mioveni. Aceasta trebuie să se menţină performantă alături de celelalte uzine ale Grupului Renault şi în raport cu competiţia.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.