Galerie FOTO. Nodul intermodal de la Pasajul Basarab, aproape gata

Statia intermodala de la Pasajul Basarab, cu trotuar rulant si lifturi spre Gara de Nord si statia de metrou este aproape gata, dupa 3 luni de la deschiderea circulatiei pe pod. Cei mai carcotasi spun ca Pasajul Basarab “nu este gata nici acum”, iar pasagerii care vin cu tramvaiul pe pasaj si doresc sa ajunga la gara trebuie sa-si tarasca bagajele si sa coboare pe jos pana la peron. Insa daca municipalitatea ar fi asteptat inaugurarea “la pachet”, traficul rutier nu ar fi fost nici acum descongestionat in zona.

Statia va fi cel mai mare nod intermodal din tara: va reuni linii de tramvai, autobuz, troleibuz, metrou, doua gari feroviare, spatii pentru taxiuri si 2 autogari pentru transport intern si international. Pozitionata pe Pasajul Basarab Statia, statia va avea patru scari rulante, patru lifturi si un trotuar rulant bidirectional pe peronul 1 al Garii de Nord.

Proiectul este gata 95%, potrivit reprezentantilor Primariei Capitalei, dar ar fi trebuit “dovedit” pana la mijlocul lui septembrie.

pasaj 141-Jean-Mihai PALSUConstructorul nu a reusit insa nici pana acum sa monteze trotuarul rulant care va face legatura cu Gara de Nord, desi a promis ca pana la sfarsitul lunii problema va fi gata. Finisajele, nici ele terminate, ar putea fi facute si “sub trafic”, asa cum s-a intamplat si la pasaj, numai sa nu vina intre timp iarna.

pasaj 73-Jean-Mihai PALSU

Este prima statie intermodala din Bucuresti si cel mai mare nod intermodal din tara, iar costurile amenajarii lui se ridica la valoarea de 3 milioane de euro.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.