Noi reparații pe A2. Șeful CIC Fundulea, cercetat disciplinar

Alte două plăci de beton s-au ridicat pe Autostrada Soarelui în 13 iunie, la nici trei săptămâni de la un eveniment similar, ce a necesitat reparații urgente pe un sector de pe sensul Constanța – București, la km 17.

De data aceasta, plăcile s-au ridicat la km 22+450, calea 1.

Șeful CNAIR, Narcis Neaga, a dispus cercetarea disciplinară a șefului de CIC (Centrul de Întreținere și Coordonare) Fundulea, Ploaie Cristian, pentru “neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu și neaplicarea măsurilor cerute”, informează CNAIR.

Totodată i s-a pus în vedere Directorului DRDP București, Augustin Dinu, că se va lua măsura destituirii sale din funcție dacă nu ia toate măsurile necesare pentru monitorizarea și intervenția rapidă, pe toată perioada sezonului estival, pe sectorul de autostradă București – Fundulea.

“Directorul General al  CNAIR a cerut ca pe acest sector de drum să fie mobilizate echipe și utilaje, 24 de ore din 24, care să monitorizeze situația și să intervină prompt pe toată perioada sezonului estival, în cazul în care mai apar probleme.

CNAIR SA  a deplasat de urgență la km 22 al Autostrăzii Soarelui, echipe și utilaje, pentru a remedia în cel mai scurt timp problema creată de efectul dilatării a două plăci de beton în zona rosturilor de dilatație, pe banda 2, calea 1, sensul de mers București – Constanța.

Preventiv, CNAIR împreună cu Poliția Autostrăzi a instituit restricția de viteză de 80 km/h pe întreg sectorul de la km 12+000 la km 36+000″, se mai arată în comunicatul CNAIR.

“Suprafața carosabilă a fost readusă la nivel și asfaltată în 13 iunie la ora 21.30, la mai putin de 6 ore de la începerea intervenției pentru remedierea deformăriicare a apărut la km 22 al Autostrăzii Soarelui, pe sensul de mers București – Constanța, dilatării a două plăci de beton în zona rosturilor de dilatație. (…)

Lucrările au fost efectuate de o echipă de 21 muncitori și 9 utilaje ale secției de producție a CNAIR care au detensionat plăcile de beton afectate și le-au îndepărtat, după care a refăcut planeitatea și au asfaltat suprafața deteriorată”, precizează CNAIR, într-un alt comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.