Noi sensuri unice in Sectorul 1

Primaria Sectorului 1 continua programul de fluentizare a traficului pe strazile secundare, prin introducerea de sensuri unice pe doua strazi din zonele Baneasa si Ion Mihalache.

 

Astfel, pe Strada Baru Mare se circula pe un singur sens, dinspre str. Somesul Rece spre str. Constantin Dobrogeanu Gherea, iar pe Strada Petoffi Sandor – dinspre str. Docentilor spre str. Ady Endre. Introducerea sensurilor unice pe strazile secundare ofera si solutii de parcare, intrucat se pot amenaja locuri pe ambele laturi ale strazii, fara a fi obstructionata circulatia rutiera.

In prezent, pe o treime din strazile secundare din Sectorul 1 se circula in sens unic, programul fiind demarat de primarie la inceputul anului 2008. Pana in acest moment, a fost instituita o astfel de masura de circulatie pe strazi secundare din zonele Nicolae Titulescu, Calea Grivitei, Bd. Ion Mihalache, Aviatiei, Bd. Expozitiei, Cartierul Baneasa, Dorobanti si Piata Romana.

”Cetatenii din Sectorul 1 reprezinta cel mai dinamic, activ si productiv segment social din Romania si de aceea nu ne putem permite sa-i tinem ore in sir in trafic, pentru ca am bloca 10% din PIB-ul tarii. Orele pierdute in trafic inseamna bani pierduti pentru noi toti. Vom putea spune ca suntem multumiti abia atunci cand cetatenii vor ajunge din cel mai indepartat punct al Sectorului 1, in conditiile unui trafic de varf, in cel mult 45 de minute pana la Universitate. Acest obiectiv il urmarim prin introducerea sensurilor unice pe strazile secundare”, ne-a declarat primarul Chiliman.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.