Noile trenuri de metrou X-Wagen încep să circule la Viena

Noile trenuri de metrou X-Wagen, de la Siemens Mobility, încep călătoriile în Viena, cel mai inteligent oraș din lume.

Precizările Club Feroviar:

Transportul cu metroul este considerat sănătos, economic și prietenos cu mediul, astfel există o tendința globală de creștere a utilizării acestuia, pentru a asigura necesarul oamenilor de a se deplasa cu viteză și de a ajunge la timp. Cele mai mari metropole ale lumii nu ar putea funcționa fără metrou.

Portofoliul de produse și soluții Siemens Mobility le permite operatorilor să modeleze transportul de pasageri de astăzi și de mâine – cu trenuri, infrastructură, soluții de automatizare și electrificare, sisteme la cheie, precum și servicii conexe. Oferta acoperă tramvaie, metrou ușor, metrou, trenuri de navetă și regionale, trenuri de mare viteză și de foarte mare viteză.

Florian Roettig, CEO Siemens Mobility: „Conform ultimelor raportări , București este orașul cu cel mai mare număr de ore pierdute în trafic. Având în vedere că metroul este modalitatea de transport public favorită a bucureștenilor și traficul crește de la an la an, ne-am bucura să fim partenerul capitalei în asigurarea unui transport cu metroul confortabil, sigur, prietenos cu mediul și eficient energetic.”

Pe de altă parte, Viena este considerată cel mai inteligent oraș din lume, datorită proiectelor pilot de succes în domenii precum mobilitate, mediu și digitalizare. Locuitorii Vienei efectuează 39% din călătoriile lor cu mijloacele de transport în comun, iar tendința continuă să fie în creștere.

Aceasta reprezintă o provocare majoră pentru rețeaua de transport public, dar Viena este recunoscută ca fiind orașul cu cea mai înaltă calitate a vieții, an după an, dintr-un motiv. Compania de transport public Wiener Linien GmbH & Co KG operează rețeaua de circulație formată din 5.392 de stații, dintre care 109 sunt stații de metrou cu aproximativ 84 de kilometri de linii de metrou așezate. Cinci stații suplimentare sunt programate să fie adăugate în 2024 odată cu deschiderea noii linii U5 și extinderea liniei U2.

Siemens Mobility este partenerul de încredere și pe termen lung al Vienei în materie de trenuri de metrou. În septembrie 2017 Wiener Linien a comandat de la Siemens producerea și livrarea a 34 de trenuri de metrou cu șase mașini, a treia generație de trenuri de metrou. Comanda include o opțiune pentru 11 trenuri suplimentare, precum și 24 de ani de întreținere. Trenurile vor funcționa complet automatizat pe linia U5 (GOA4). Datorită cabinei șoferului existente, acestea pot funcționa și pe liniile U1 – U4 fie în mod semi-automat, fie manual.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.