Nou la RAR! Puteți afla istoricul de daune al vehiculelor

1

Registrul Auto Român informează că, începând de astăzi, pune la dispoziția clienților săi date despre daunele vehiculelor înmatriculate în România. Mai exact, în doar câteva minute, puteți afla informații despre majoritatea vehiculelor pentru care au fost înregistrate oficial, la societățile de asigurări, avarii produse pe teritoriul României, prin intermediul aplicației Istoric Vehicul, disponibilă pe site-ul oficial al instituției, www.rarom.ro.

Acest lucru este posibil ca urmare a informațiilor pe care le primește RAR de la partenerii specializați care colectează date de la societățile de asigurare și atelierele de reparații autorizate.

Astfel, la interogarea prin aplicația Istoric Vehicul, împreună cu informațiile oferite gratuit de RAR (de exemplu valoarea indicată de odometru) se precizează și faptul că pentru acel vehicul există disponibil un istoric de daune, care poate fi oferit contra cost.

Tariful este de 35 de lei și se achită online.

Pentru a accesa aplicația, clienții trebuie să introducă seria de caroserie/sașiu și o adresă de e-mail validă.

În situația în care clientul dorește să obțină istoricul de daune al autovehiculului, el este redirecționat către zona de plată cu cardul, iar apoi va primi prin e-mail Istoricul de daune. Acesta conține următoarele informații (conform modelului atașat):

  1. Zona de avarii, inclusiv poziționarea acestora pe un vehicul – machetă
  2. Intervalul valorii devizului de reparație
  3. Intervalul indicației odometrului la data întocmirii devizului
  4. Dacă a fost o daună majoră din punct de vedere economic
  5. Dacă au fost afectate principalele elemente de siguranță sau din structura de rezistență.

Toate informațiile pe care le veți introduce în sistemul informatic, pentru a afla datele de care sunteți interesat, sunt protejate conform normelor GDPR.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.