Nou! Regulament de intrare în Germania, pentru șoferii de camion

Germania a adoptat un nou Regulament de intrare în țară pentru șoferii de camion, aflat în vigoare din 15 ianuarie, pe fondul pandemiei COVID-19, informează AISÖ – grupul de lucru al companiilor de transport rutier internațional din Austria.

Astfel, șoferii de camioane care s-au aflat într-o zonă cu risc (= zonă cu risc crescut) în ultimele 10 zile înainte de intrarea în Germania:

  • fără cerință de raportare
  • fără cerință de testare

Șoferii de camioane care au fost într-o zonă cu incidență ridicată în ultimele 10 zile înainte de a intra în Germania:

  • Obligație de raportare (raport înainte de intrare pe https://www.einreiseanmeldung.de (este disponibil în multe alte limbi)
  • Nu există obligație de testare pentru sejururi mai mici de 72 de ore
  • Pentru sejururi mai lungi de 72 de ore: test obligatoriu (test înainte de intrarea în Germania, nu mai vechi de 48 de ore)

Șoferii de camioane care au fost într-o zonă cu variante coronavirus, în ultimele 10 zile înainte de a intra în Germania:

  • Obligație de înregistrare (înregistrare înainte de intrare, pe https://www.einreiseanmeldung.de )
  • Test obligatoriu (test înainte de intrarea în Germania, nu mai vechi de 48 de ore).

Potrivit Regulamentului, sunt trei categorii de risc:

  • zonele de risc identificate deja de RKI (Institutul Robert Koch) – un risc crescut de infecție cu coronavirus (denumite în continuare: „zone de risc”)
  • Zonele cu o incidență deosebit de mare („zonă cu incidență ridicată”), de exemplu, la un multiplu al incidenței medii de 7 zile la 100.000 de locuitori din Germania
  • Zonele în care anumite variante ale coronavirusului au apărut pe scară largă („zona cu variante ale virusului”)

1. Intrarea dintr-o „zonă de risc” simplă

1.a) Cerința de înregistrare

  • Pentru persoanele care au rămas doar în „zone de risc” simple în afara Germaniei, în ultimele 10 zile înainte de intrare, există obligația de a se înregistra prin intermediul site-ului https://www.einreiseanmeldung.de .
  • Conform secțiunii 2 (1) nr. 4, totuși, există o excepție nerestricționată de la obligația de înregistrare a persoanelor care „transportă persoane, mărfuri sau mărfuri peste granițe pe cale rutieră, cale ferată, naval sau aerian din motive profesionale, cu condiția respectării conceptelor adecvate de protecție și igienă.”

1.b) Obligația de a testa și de a furniza probe

  • Pentru persoanele care au rămas doar în „zone de risc” simple în afara Germaniei, în ultimele 10 zile înainte de intrare, există obligația de a testa și de a furniza dovezi. Trebuie să aveți un test înainte sau cel târziu la 48 de ore după intrare și să îl prezentați autorității competente, la cerere. Testul poate fi efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de intrare.
  • Conform secțiunii 4, paragraful 1 nr. 1, totuși, există și o excepție de la obligația de a testa și furniza dovezi pentru persoanele care „în conformitate cu conceptele adecvate de protecție și igienă, persoane transfrontaliere, mărfuri sau mărfuri pe cale rutieră, feroviară, navală din motive profesionale sau transport cu avionul. “

2. Intrarea dintr-o „zonă cu incidență ridicată”

2.a) Cerința de înregistrare

  • Persoanele care s-au aflat în zone cu incidență ridicată în afara Germaniei, în ultimele 10 zile înainte de a intra în țară, trebuie să se înregistreze prin intermediul site-ului https://www.einreiseanmeldung.de .
  • În conformitate cu secțiunea 2 (3), nu există nicio excepție de la cerința de înregistrare pentru cei care „transportă persoane sau mărfuri speste graniță. La intrarea în Germania dintr-o zonă cu incidență ridicată, transportatorii trebuie să se înregistreze prin intermediul site-ului https://www.einreiseanmeldung.de, indiferent de durata șederii lor în zona cu incidență mare.

2.b) Obligația de a testa și furniza dovezi

  • Persoanele care au fost într-o zonă cu incidență ridicată în ultimele 10 zile înainte de intrarea în Germania trebuie să facă un test înainte de a intra în Germania și să îl prezinte autorităților responsabile, la cerere.
  • Conform secțiunii 4 (2) nr. 3, există o excepție de la aceasta, în cazul sejururilor mai mici de 72 de ore. Pentru perioade de peste 72 de ore, șoferii trebuie, de asemenea, să facă un test înainte de a intra în Germania.

3. Intrarea dintr-o zonă cu variante de virus

3.a) Obligația de înregistrare

  • Pentru persoanele care s-au aflat în zone cu virusuri în afara Germaniei în ultimele 10 zile înainte de a intra în țară, există obligația de a se înregistra prin intermediul site-ului https://www.einreiseanmeldung.de .
  • Conform secțiunii 2, paragraful 4, nu există excepții de la această cerință de notificare. Toate persoanele care intră în Germania dintr-o astfel de zonă, trebuie să se înregistreze înainte de a intra în țară, indiferent de durata șederii lor în zona cu variante de virus.

3.b) Obligația de a testa și furniza dovezi

  • Persoanele care au fost într-o zonă cu variante de virus în ultimele 10 zile înainte de intrarea în Germania trebuie să facă un test înainte de a intra în Germania și să îl prezinte autorităților responsabile, la cerere.
  • Nu există excepții de la aceasta în conformitate cu secțiunea 4 (3).

După cum BMVI a confirmat la cerere, identificarea noilor zone cu incidență ridicată și a zonelor variante ale virusului va fi făcută pe site-ul web RKI la https://www.rki.de/risikogebiete care va fi actualizat în mod regulat.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.