Noua parcare pentru TIR-uri din Portul Constanța-Poarta 9 e gata

Lucrările de amenajare a noii parcări destinate TIR-urilor în Portul Constanța au fost finalizate, în 18 iulie, aceasta fiind operațională și pregătită să preia din camioanele care sosesc cu marfă.

„Parcarea este situată în interiorul portului Constanța, în zona Porții 9, și are o suprafață de 34.000 metri pătrați. Aceasta va determina fluidizarea traficului de camioane în port și evitarea aglomerărilor la porțile de acces în port. Totodată, o altă parcare, în exteriorul portului Constanța, de o mai mare capacitate este în faza documentațiilor urmând să fie realizată cât mai rapid”, precizează Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ceruse, în 7 iulie, conducerii Portului Constanța, să amenajeze urgent o parcare pentru TIR-uri în interiorul portului și să înceapă demersurile pentru construirea unei parcări de 800 de locuri, în exterior:

„Au fost identificate soluții rapide pentru blocajul tirurilor din Portul Constanța! În urma discuțiilor dintre delegația Ministerului TransporturiIor și directorul general al Portului Constanța, Florin Goidea, cât și în urma deplasării în teren, s-au identificat două suprafețe în interiorul Portului care pot fi utilizate ca spații de parcare pentru TIR-uri, în vederea defluirii traficului. Mai mult, s-a luat decizia ca, săptămâna viitoare, managementul Portului să prezinte un calendar asumat pentru realizarea unui Studiu de Fezabilitate având ca scop dezvoltarea unei parcări de capacitate mare (de peste 800 de locuri) în exteriorul Portului. Aștept o mobilizare și o execuție cât mai rapidă pentru realizarea acestor lucrări!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.