Noul Jeep Renegade 2019

Jeep Renegade este primul model Jeep care adoptă o familie nouă și inovatoare de motoare turbo pe benzină ce oferă un consum optim de combustibil și performanțe de top atât pe asfalt cât și în condiții off-road. 

Gama include două unități pe benzină (1 litru cu 120 CP și 1,3 litri cu 150 sau 180 CP) și două propulsoare diesel (1,6 litri cu 120 CP și 2 litri Multijet II cu 140 sau 170 CP și tehnologie SCR – Selective Catalytic Reduction/Reducere Catalitică Selectivă).

Iată și celelalte precizări, în comunicatul remis redacției:

Design autentic

Noul design al reprezentantului Jeep în segmentul B-SUV este o reinterpretare modernă a stilului inconfundabil al mărcii. Abilitățile off-road ale noului Renegade sunt exprimate printr-un design care evocă în același timp influențe urbane și de lifestyle. Principalele noutăți la exterior sunt farurile LED și jantele de 19 inch. Calitatea, funcționalitatea de top și confortul optim sunt atributele regăsite în habitaclu.

Pentru iubitorii de aventuri off-road

Abilitatea legendară în off-road tipică brandului Jeep este prezentă cu ajutorul a două sisteme 4×4 avansate – Jeep Active Drive și Jeep Active Drive Low – care asigură performanțe-etalon în orice condiții.

Pentru pasionații de aventuri urbane

Noul Renegade este dotat cu a patra generație a sistemului de infotainment Uconnect cu ecrane tactile HD de 5, 7 sau 8,4 inci, compatibilitate Apple CarPlay și Android Auto, pentru ca utilizatorii să rămână mereu conectați.

Set complet de funcții de asistență

Funcțiile de asistență de ultimă generație disponibile pentru noul Jeep Renegade includ Lane Sense Departure Warning-Plus și Intelligent Speed Assist cu Traffic Sign Recognition disponibile standard pe toată gama Renegade și Forward Collision Warning-Plus cu Active Emergency Braking disponbile standard pe versiunile Limited.

Disponibil în showroom-urile Jeep începând cu luna septembrie 2018

La debutul din 2014, Jeep Renegade a consemnat nu doar extinderea gamei Jeep ci și debutul mărcii americane în segmentul B-SUV. Renegade este, de asemenea, primul SUV Jeep construit în Italia, la uzina Melfi SATA.

Încă de la bun început, Jeep Renegade a reușit să-și întărească poziția într-un segment foarte aglomerat, devenind preferatul clienților care caută un SUV capabil să combine abilitățile de neegalat în off-road specifice brandului Jeep cu un design și dimensiuni perfecte pentru un stil de viață urban.

Jeep Renegade deține toate aceste atribute și le exprimă în stilul inconfundabil Jeep, nu doar prin emblematica grilă cu șapte sloturi ci și printr-un aspect care sugerează putere și durabilitate. Cu Renegade, gama Jeep acoperă toate segmentele SUV și oferă astfel clienților posibilitatea alegerii SUV-ului dorit, fără compromisuri.

Astăzi, Jeep Renegade se înnoiește – folosind ca bază atuurile care l-au ajutat să schimbe regulile într-o piață dominată de crossovere și să devină modelul Jeep cu vânzări-record în Europa. Astăzi, funcțiile de siguranță oferite de Renegade sunt mai numeroase iar sistemele de infotainment oferă tehnologie de ultimă generație.

Loial filosofiei Jeep, noul Renegade își depășește limitele și oferă o gamă nouă de motorizări creată pentru a livra eficiență maximă și performanțe de top atât pe asfalt cât și în off-road. Noi motoare turbo cu trei și patru cilindri debutează în gama Renegade – noua familie de motoare include un propulsor de 1 litru cu 120 CP și cuplu maxim 190 Nm precum și o unitate de 1,3 litri cu 150 sau 180 CP și cuplul maxim de 270 Nm.

Clienții mai pot opta și pentru două motoare diesel – un propulsor de 1,6 litri îmbunătățit și o unitate MultiJet II de 2 litri cu tehnologie SCR (Selective Catalytic Reduction/Reducere Catalitică Selectivă), toate conforme cu normele Euro 6/D.

Motoarele disponibile pentru noul Jeep Renegade pot fi conectate la o transmisie manuală cu șase rapoarte, DDCT (transmisie cu dublu ambreiaj uscat) sau la o transmisie automată cu nouă rapoarte pentru o experiență de condus lină și confortabilă.

Renegade dispune acum de un aspect mai îndrăzneț – cu o parte frontală nouă cu elemente de design inconfundabile Jeep, inclusiv farurile circulare și ornamentele trapezoidale ale aripilor laterale.

Există o legătură clară între designul noului Renegade și cel al noului Wrangler, păstrându-se în același timp un aspect adaptat atât mediului urban cât și traseelor off-road. Abilitățile off-road ale noului Renegade rămân un etalon în clasa sa.

Noul Renegade este disponibil în două configurații – cu tracțiune față sau cu tracțiune integrală – și oferă două sisteme 4×4, posibilitate deconectării punții spate, funcții precum Selec-Terrain, Hill Start Assist și Hill Descent Control. Abilitățile 4×4 oferite de noul Renegade sunt exprimate cel mai bine de nivelul de echipare Trailhawk creat special pentru escapadele în off-road și dotat cu caracteristici tehnice și vizuale specifice.

În Europa, noul Jeep Renegade 2019 va fi pus în vânzare începând cu luna septembrie. Gama completă va oferi patru nivele de echipare – Sport, Longitude, Limited și Trailhawk – dar și o nouă familie de motoare pe benzină MultiAir III și două propulsoare diesel MultiJet II, tracțiune față sau tracțiune integrală și trei cutii de viteze (manuală cu șase rapoarte, cu dublu ambreiaj uscat sau automată cu nouă rapoarte). În țările din afara Europei (Rusia, Orientul Mijlociu și Africa), noul Renegade 2019 va fi disponibil începând cu sfârșitul anului.

edh

Poziționarea pe piață și succcesul Renegade

Jeep Renegade este primul autovehicul FCA dezvoltat în comun de o echipă de designeri și ingineri italieni și americani. Mai mult, Renegade este primul model al mărcii Jeep asamblat în Italia, la uzina Melfi SATA din Basilicata.

Pe scurt, Renegade este primul Jeep care îmbină designul, funcționalitatea și expertiza off-road a brandului american – repere sinonime cu libertatea și aventurile oferite de modelele 4×4 ale mărcii de mai bine de 75 de ani – cu stilul și dinamica au caracterizat dintotdeauna automobilele italiene de pretutindeni.

Renegade a fost, de asemenea, și primul model Jeep cu adevărat global, asamblat pe trei continente. Pe lângă Europa, Renegade este produs la fabrica FCA GAC din Guangzhou, China și Pernambuco, Brazilia.

Cu peste 73,200 de modele noi înmatriculate în 2017, Renegade a devenit cel mai bine vîndut SUV Jeep din Europa și în șapte piețe majore de pe continent, inclusiv Italia, Franța, Spania, Germania și Marea Britanie.

În mai 2018, Renegade a rămas cel mai bine vândut model Jeep din Europa după ce vânzările din luna respectivă le-au depășit cu 19,1% pe cele din luna mai 2017. Performanțele în vânzări ale modelului Renegade au fost confirmate și de primele cinci luni ale anului 2018, atât per total în Europa cât și în piețele de top de pe continent.

Îmbunătățirea unei formule câștigătoare și a unui model extrem de apreciat nu este o sarcină ușoară. Astăzi, noul Jeep Renegade 2019 oferă un stil îmbunătățit grație noilor faruri LED și unei game noi de motoare dezvoltate pentru cerințele clienților din Europa, precum și un portofoliu extins de sisteme de siguranță și sisteme de infotainment avansate.

Rezultatul este un SUV unic, care păstrează autenticitatea Jeep într-o mare de crossovere, cu o abordare stilistică îndrăzneață și cu o versatilitate evocată de dotări specifice. Renegade este un vehicul care se pretează deplasărilor scurte din oraș, grație agilității și manevrabilității, dar este totodată și un partener ideal în descoperirea de noi trasee off-road, datorită abilităților excelente în afara șoselei.

Gamă nouă de motoare turbo pe benzină

Jeep a pregătit două noi motoare turbo pe benzină pentru noul Renegade. Construite în jurul unei structuri modulare, acestea sunt disponibile în două configurații – 1 litru cu trei cilindri, 120 CP și 190 Nm cuplat cu o transmisie manuală cu șase rapoarte și 1,3 litri cu 150 CP cuplat cu o transmisie DDCT cu dublu ambreiaj uscat – și tracțiune față.

Motorul de 1,3 litri este disponibil și în declinarea cu 180 CP conectat la o transmisie automată cu nouă rapoarte cu convertizor de cuplu și tracțiune integrală. Cuplul maxim pentru ambele versiuni ale motorului de 1,3 litri este cotat la 270 Nm. Noile propulsoare pe benzină respectă standardele Euro 6/D și sunt dotate cu filtre de particule.

Noua familie de motoare turbo a fost dezvoltată de FCA pentru a oferi unități cu cilindree mică caracterizate de un consum redus de combustibil, performanțe-etalon și versatilitate. Structura de bază a acestor motoare asigură eficiență, modularitate și un grad ridicat de standardizare în ceea ce privește piesele și procesul de asamblare, flexibilitate dar și potențial pentru dezvoltare în viitor.

Noile motoare sunt realizate integral din aluminiu (cu mase începând de la 93 de kilograme). Blocul motor, realizat în parteneriat cu Teksid, este fabricat dintr-un aliaj de aluminiu turnat sub presiune ridicată. Pereții interiori ai cilindrilor sunt realizați din oțel pentru un plus de rezistență structurală.

Aceștia au grosime de 1,8 milimetri și sunt acoperiți cu un strat exterior de aluminiu, pentru a crea o legătură metalurgică între peretele interior și blocul motor. După studierea tuturor variantelor, s-a ales utilizarea unei arhitecturi amplasate pe o bază plană care oferă cel mai bun comportament în ceea ce privește zgomotul, vibrațiile, masa și rezistența structurală.

Pentru a crește eficacitatea și performanțelele acestor motoare în comparație cu propulsoarele pe care le înlocuiesc, s-a optat pentru un alezaj al cilindrilor de 70 mm, un raport cursă piston/alezaj piston de 1,24 și o deviere de 10 mm pentru arborele cotit. Aceste soluții formează o cameră de combustie extrem de compactă, cu o eficiență termală optimă. Mai mult, arhitectura brațelor de legătură a fost dezvoltată pentru a oferi o frecare redusă și eficiență mecanică îmbunătățită. Toate motoarele turbo cu trei sau patru cilindri adoptă acest modul de combustie inovator cu capacitatea de 0,33 litri.

Fiecare cap cilindru este prevăzut cu patru valve. Construcția compactă a cilindrului și conductele de admisie speciale creează turbulențe în cilindru, facilitând astfel un timp de combustie redus și uniformitate în propagarea combustibilului aprins, fapt ce asigură o eficiență termică de top și un excelent control al fenomenului de detonație.

Nivelul ridicat de inginerie care stă la baza noilor propulsoare este demonstrat de soluțiile inovatoare alese, precum injecția directă care maximizează eficiența volumetrică și folosirea unei turbine cu inerție redusă și actuator electric de control al supapei de descărcare cuplată cu un grup compresor răcit cu apă poziționat în galeria de admisie a motorului.

Tehnologia MultiAir, aflată la a treia generație, își face debutul pe această nouă gamă de motoare și asigură eficiența arderii prin ajustarea închiderii și deschiderii valvelor. Prin implementarea unor soluții tehnice specifice, eficiența motorului în timpul solicitării reduse este sporită prin recircularea gazelor provenite din ardere prin deschiderea mai devreme a supapelor de admisie, dar în același timp crește și eficiența motorului în timpul solicitării intense prin întârzierea închiderii supapelor de admisie.

Cu alte cuvinte, tehnologia MultiAir III poate reduce raportul de compresie real al motorului, prevenind asfel detonațiile și îmbunătățind considerabil consumbul de combustibil chiar și în momentele în care motorul este exploatat la maxim.

Noile motoare turbo sunt rezultatul a 75,000 de ore de reglaje în urma analizei virtuale și a altor 60,000 de ore de teste pe bancul de probe. Mai mult, propulsoarele au fost puse la încercare pe vehicule de test care au parcurs cinci milioane de kilometri atât pe asfalt cât și în off-road, pentru a le fi probată robustețea și fiabilitatea.

Noul Jeep Renegade este primul model al grupului FCA care adoptă o tehnologie turbo inovatoare pentru motoarele pe benzină din gamă, cu scopul clar de a oferi experiența de condus excelentă pe care clienții o așteaptă de la un SUV Jeep dar și pentru a reduce consumul de combustibil cu până la 20%, totul în condiții ideal de confort.

Motoare turbodiesel de 1,6 litri și 2 litri MultiJet II cu tehnologie Stop&Start

Noul Jeep Renegade 2019 poate fi echipat cu unul dintre cele două motoare diesel disponibile – 1,6 litri sau 2 litri. Ambele folosesc a doua generație de tehnologie MultiJet, dezvoltată și patentată de grupul FCA. Clienții pot opta pentru două motoare și trei niveluri de putere – 1,6 litri cu 120 CP cuplat cu o transmisie manuală sau cu o unitate DDCT cu dublu ambreiaj uscat sau 2 litri cu 140 sau 170 CP și transmisie manuală sau cu o transmisie automată cu nouă trepte.

Pentru a oferi o eficiență sporită, aceste motoare adoptă tehnologia SCR on filter, o soluție care integrează funcționalitatea oferită Selective Catalyst Reduction/Reducere Catalitică Selectivă) cu un substrat DPF, pentru a obține:

Reducerea noxelor prin injectarea de AdBlue

Reducerea particulelor emise de motor

Curbele de cuplu și putere confirmă confirmă randamentul excelent precum și performanțele de top și eficianța oferită de gama MultiJet II.

Stil fără compromis

Noul Jeep Renegade 2019 vine cu o parte frontală redesenată pentru un aspect mai modern grație unei noi grile cu șapte sloturi – asemănătoare cu cea a noului Wrangler – flancată de blocuri optice și faruri de ceață cu design reîmprospătat. Barele de amarare de pe plafon sunt vopsite în negru pe versiunile Longitude, Limited și Trailhawk.

Printre noutățile-cheie ale noului Jeep Renegade se numără și farurile LED (inclusiv lumini de zi, fază scurtă, fază lungă și lumini de ceață – opționale pe Limited și Trailhawk) care aduc un plus de siguranță și eficiență. Datorită acestor soluții, vizibiliatatea celui de la volan crește cu 50% în comparație cu soluțiile clasice cu halogen iar luminozitatea farurilor crește de asemenea cu 20% în comparație cu cea a farurilor cu xenon.

Aceste schimbări subliniază un aspect evoluat, mai personal și mai modern pentru noul Renegade, în linie cu designul tipic al modelelor Jeep. În partea din spate, noul Renegade dispune acum de stopuri LED pentru versiunile Limited și Trailhawk. Designul stopurilor este un element-cheie al părții din spate, în special prin prezența elementului grafic X inspirat de Wrangler – o altă caracteristică inconfundabilă care definește caracterul celor două modele.

Tot la exterior, aspectul noului Renegade este completat de jante cu design nou care oferă și mai multă personalitate dar și posibilități nelimitate de personalizare pentru clienți. Renegade 2019 oferă șapte modele de jante – cu dimensiuni de 16, 17, 18 și 19 inch. Acestea din urmă reprezintă o premieră pentru Renegade și sunt disponibile exclusiv pe nivelul de echipare Limited.

Rezultatul final este un vehicul care preia influențe din designul noului Jeep Wrangler păstrând în același timp un stil distinct și inovator, loial tradiției brandului Jeep. Mai mult, exteriorul oferă și funcționalitate, o trăsătură aparte a modelului Renegade și a construcției robuste. Cele două versiuni de plafon oferă clienților posibilitatea de a se bucura de libertatea în aer liber – o altă caracteristică inconfundabilă pe care Renegade o are în comun cu Wrangler: un plafon cu două zone din sticlă, acționat electric cu sistemul My Sky, caracterizat prin două panouri cu masă redusă care pot fi ușor demontate și depozitate în portbagaj.

Interior: atenție pentru detalii, funcționalitate și spațiozitate

Interiorul noului Renegade afișează un look autentic și modern, aliniat la ADN-ul brandului Jeep. Habitaclul este caracterizat de atenția extremă pentru detalii, combinații inovatoare de culori, materiale de calitate, echipări high-tech și spații de depozitare practice și funcționale.

Încă de la debut, Renegade reprezintă funcționalitate pe toate planurile. Acest aspect este acum îmbunătățit grație unei noi console centrale cu spațiu dedicat pentru depozitarea unui smartphone, noi suporturi de pahare și extra spații de depozitare, inclusiv un buzunar care poate adăposti un iPad Mini sau alte accesorii de mici dimensiuni. Un port USB suplimentar este acum poziționat în spatele cotierei centrale, pentru un acces mai facil de pe locurile din spate – acesta este o dotare standard începând cu versiunea Longitude. Per total, aceste soluții inteligente fac ca spațiul de depozitare oferit de habitaclu să crească cu 1,2 litri.

În ceea ce privește spațiozitatea, Renegade se află din nou în fruntea segmentului său, remarcându-se prin spațiul pentru cap și lățimea generoasă a scaunelor.

Renegade oferă și posibilități de personalizare a interiorului, grație unui set de configurații specifice fiecărui nivel de echipare. Acestea permit clienților să aleagă o configurație cât mai aproape de nevoile proprii, cum ar fi tapițeriile din material textil Trespass Black și Polar Plunge. Cea din urmă, de exemplu, poate fi combinată cu elemente din piele Ski Grey & Black cu cusături Ski Grey pe nivelul de echipare Limited. Alte îmbunătățiri de design includ ornamente noi pentru radio, aeratoare, tunel central și difuzoare. Alte detalii pe care Renegade le împarte cu noul Wrangler se regăsesc la nivelul instrumentarului de bord.

Abilitate off-road legendară Jeep

Noul Jeep Renegade este disponibil în două configurații – cu tracțiune față sau cu tracțiune integrală. Abilitatea legendară în off-road este garantată de două sisteme 4×4 avansate, Jeep Active Drive și Jeep Active Drive Low care livrează performanțe-etalon în segment indiferent de condiții. Sistemul Jeep Selec-Terrain este prezent grație a patru setări (Auto, modul standard de rulare cu posibilitatea de deconectare a punții spate, Snow – mod 4×4 calibrat pentru a reduce subvirarea, Sand & Mud – mod 4×4 setat pentru tracțiune sporită la viteze reduse) care asigură un comportament optim pe orice suprafață de rulare.

Jeep Active Drive

Jeep Active Drive este un sistem automat care face tranziția imperceptibil tranziția între modul 4×4 și 4×2, indiferent de viteză, reducând consumul de combustibil atunci când modul 4×4 nu este necesar. Sistemul nu necesită intervenția utilizatorului și îmbunătățește controlul în cazul subvirării și supravirării. Jeep Active Drive poate transfera până la 2.000 Nm către roțile din spate, pentru extra aderență în condiții aspre. Un ambreiaj umed variabil folosește algoritmi patentați de Jeep pentru a doza cuplul în funcție de situație, inclusiv la deplasarea pe suprafețe alunecoase, porniri agresive de pe loc și reprize de condus dinamic.

Jeep Active Drive Low

Jeep Active Drive Low integrează sistemul Jeep Active Drive printr-un rapot de demultiplicare de 20:1 pentru performanțe 4×4 inegalabile. Cuplat cu motorul diesel de 2 litri și transmisia automată cu nouă rapoarte, acest sistem garantează abilități off-road de top în condiții extreme. Jeep Active Drive Low completează sistemul Selec-Terrain cu funcția Hill-Descent Control.

Hill-Descent Control (HDC) permite coborârea controlată a pantelor în condiții de teren alunecos fără ca acționarea frânei să fie necesară. Odată activat, acesta permite vehiculului să negocieze pante abrupte prin gestionarea sistemului ABS, controlând astfel viteza de rotație a fiecărei roți, pentru un ritm optim de coborâre.

Trailhawk

Grație suspensiei independente care permite o articulare de până la 205 mm și o gardă la sol de 210 mm, Jeep Renegade Trailhawk este un punct de referință în segmentul său și oferă abilități off-road de top. Mai mult, pe această versiune, sistemul Selec-Terrain integrează modul Rock pentru aderență sporită și control mai bun în situații-limită.

Conectivitate și infotainment

În funcție de nivelul de echipare, noul Jeep Renegade dispune de unul dintre cele trei sisteme de infotainment – Uconnect cu ecran tactil de 5 inch, Uconnect cu ecran tactil de 7 inch sau Uconnect cu ecran tactil de 8,4 inch. Indiferent de alegere, fiecare sistem oferă funcții ușor de utilizat și un proces puternic pentru un răspuns prompt la comenzi. Utilizatorul poate interacționa cu sistemul de climatizare sau cu cel audio direct prin ecranul sistemului de infotainment Uconnect, pentru un plus de siguranță în timpul condusului.

Atât sistemul Uconnect cu ecran de 7 inch și Uconnect cu ecran de 8,4 inch folosesc display-uri tactile HD color care amplifică experiența utilizatorului, oferind funcțiile pinch și zoom (tipice unui smartphone) și o bară de meniu personalizabilă prin drag and drop. Mai mult, sistemul de infotainment Uconnect oferă posibilitatea efectuării de apeluri hands free și navigație cu funcție text-to-talk pentru o experiență zilnică de condus extrem de confortabilă. În plus, utilizatorii au acces la funcția Internet Radio prin conexiune Bluetooth sau prin conectarea dispozitivelor personale la porturile USB sau AUX disponibile. Sistemul Uconnect NAV cu ecran de 8,4 inch include în standard un sistem de navigație cu comenzi vocale care le permite utilizatorilor să introducă verbal o destinație înainte de a începe deplasarea.

Compatibilitate Apple CarPlay și Android Auto

Sistemele de infotainment Uconnect cu ecran de 7 inch și Uconnect NAV cu ecran de 8,4 inch integrează funcția Apple CarPlay, cea mai inteligentă și sigură cale de a folosi un iPhone în timpul condusului.

Sistemele de infotainment sunt compatibile și cu Android Auto, funcție care aduce tot ce e mai bun în gama Google la îndemâna clienților de Jeep Renegade.

De exemplu, Apple CarPlay afișează indicații de navigare în funcție de condițiile de trafic și poate fi folosit pentru a primi sau iniția apeluri telefonice, pentru a citi mesaje SMS sau pentru a asculta muzică fără ca utilizatorului să-i fie distrasă atenția de la drum. Android Auto pe permite clienților să-și extindă interacțiunea cu sistemul de operare Android și în autovehicul, prin servicii de mirroring care redau aplicațiile telefonului direct pe ecranul central al sistemului de infotainment, pentru acces facil și sigur la diverse informații în timpul condusului. Utilizatorii pot folosi aplicația Google Maps pentru a primit informații și indicații privind traseul ales, dar la fel de ușor pot asculta muzica preferată sau accesa un variat conținut multimedia sau servicii de mesagerie.

Aplicația Waze dezvoltată pentru Android Auto le permite posesorilor noului Jeep Renegade 2019 să beneficieze de avantajele comunității Waze direct în propriul autovehicul. Interacțiunea rapidă cu dispozitivele smartphone oferă posibilitatea de a păstra același sistem de operare chiar și la volan, pentru o experiență de condus sigură, conectată și confortabilă.

Android Auto și Google Maps sunt mărci înregistrate Google LLC.

Servicii Jeep Uconnect LIVE disponibile pe toate sistemele de infotainment Uconnect

Toate cele trei sisteme de infotainment Uconnect oferă serviciile Uconnect LIVE, prin care clienții pot avea acces la o serie de aplicații direct pe ecranul sistemului de infotainment prin simpla conectare a unui smarphone. Aplicația Uconnect LIVE poate fi descărcată din App Store sau Google Play și instalată pe un smartphone compatibil.

Prin Uconnect LIVE, utilizatorii se pot conecta la: Tune In Internet, un serviciu radio online cu peste 100,000 de posturi din întreaga lume, Deezer, o platformă muzicală online cu peste de 35 de milioane de melodii, Reuters, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și desigur, Facebook, Facebook Checkin și Twitter, pentru a păstra legătura cu prietenii. Uconnect LIVE poate fi de asemenea folosit pentru accesarea serviciului my:Car – acesta oferă notificări în timp real și un manual al utilizatorului digital prin care clienții pot ține evidența reviziilor sau a oricăror intervenții de mentenanță asupra autovehiculului.

Jeep Skills, aplicația exclusivă care măsoară în timp real performanțele în off-road

Pentru clienții care vor să-și îmbunătățească abilitățile de condus în off-road și să experimenteze aventura în cel mai autentic stil Jeep, sistemul de infotainment Uconnect NAV cu ecran de 8,4 inch poate fi echipat cu aplicația Jeep Skills, ce oferă indicatori specifici care permit utilizatorilor să-și monitorizeze performanțele în off-road.

Cu ajutorul Jeep Skills, clienții pot descoperi potențialul în off-road al noului Renegade 2019 și exploata aceste abilități la maxim. Jeep Skills informează permanent utilizatorul despre starea autovehiculului și a sistemelor care lucrează în off-road, oferind feedback cu ajutorul display-ului de 8,4 inch prin intermediul unui set de parametri în timp real, cum ar fi înclinarea autovehiculului și altitudinea.

Alte informații utile ce pot fi accesate includ presiunea uleiului, unghiul de bracaj, forțe g, presiunea aplicată pedalei de accelerație și pedalei de frână, accelerația de la 0 la 50 km/h și de la 0 la 100 km/h, distanța de frânare și viteza.

Utilizatorii pot alege un curs dintr-un catalog dedicat pentru a învăța despre funcțiile aplicației și pot împărtăși traseele lor preferate cu întreaga comunitate Jeep și cu alți utilizatori ai aplicației Jeep Skills. În funcție de peformanțe și obiectivele atinse, utilizatorii primesc trofee digitale în funcție de dificultatea provocării, care rămân salvate pe o pagină dedicată, ce servește rolul de vitrină digitală.

Sisteme de siguranță de top

Noul Jeep Renegade a fost dezvoltat pentru a oferi siguranță maximă grație unor sisteme de ultimă generație, disponibile standard sau opțional, inclusiv șase airbag-uri și ESC cu sistem ERM (Electronic Rollover Mitigation).

Renegade 2019 a fost îmbunătățit și include astfel noi sisteme de siguranță care asigură protecție maximă dar și confort. Disponibile standard în toate gama sunt și sistemele Lane Sense Departure Warning-Plus și Intelligent Speed Assist cu Traffic Sign Recognition.

Lane Sense Departure Warning-Plus folosește senzorii optici ai camerei video pentru a evalua poziția autovehiculului pe șosea. În cazul părăsirii neintenționate a benzii de circulație – când autovehiculul iese treptat din banda sa fără ca semnalizarea să fi fost acționată – sistemul aplică măsuri corective pentru a aduce autovehiculul la poziția sa inițială pe bandă.

Noul sistem Traffic Sign Recognition (TSR) recunoaște semnele de circulație, inclusiv limitele de viteză, și alertează șoferul prin semnale vizuale afișate pe panoul de bord. În combinație cu sistemul Intelligent Speed Assist (activat cu ușurință de pe volan), utilizatorul poate seta o limită de viteză identificată anterior de TSR. Utilizatorul poate, de asemenea, să ignore această limită și să continue deplasarea cu viteza maximă impusă de indicatoare.

Sistemul Park Assist – Park Sense a fost îmbunătățit (disponibil după lansare) și simplifică și mai mult accesul în sau ieșirea dintr-un loc de parcare. Acesta folosește același principiu ca versiunea precedentă, iar virarea automată este asistată de camere și senzori dar și de o funcție de detectare a obstacolelor laterale.

Pentru a asigura un plus de confort și funcționalitatea tipică modelelor Renegade, noul model primește și un sistem Function Park îmbunătățit, care include oglinzi pliabile electric și geamuri electrice care pot fi acționate cu ajutorul cheii autovehiculului.

Pentru un nivel maxim de protecție, suita completă de sisteme de siguranță opționale disponibile pentru Jeep Renegade 2019 include Forward Collision Warning-Plus cu Active Emergency Braking (standard pe modelele Limited), Adaptive Cruise Control, Blind-Spot Monitoring și Rear Cross Path Detection.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.