Noul laborator de baterii Scania grăbește ritmul spre electrificare

Noul laborator de baterii Scania grăbește ritmul în direcția electrificării.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Odată cu introducerea vehiculelor electrice în anii care vin, trebuie să grăbim ritmul. Având deja aproape pusă la punct o fabrică de baterii în aproprierea liniei noastre de asamblare, precum și o pistă de testare optimizată pentru vehicule electrice și autonome pe cale de a fi deschisă, următorul pe lista dorințelor era un laborator de baterii în incinta de cercetare și dezvoltare. Iar acum acesta a devenit realitate.

Scania este bine pregătită pentru viitor. Noul laborator de baterii de 1.000 de metri pătrați este o piatră de hotar în călătoria noastră spre electrificare.

„A fost cu adevărat o provocare să încercăm să dăm nume nevoilor pe care le avem azi, atunci când a început construcția cu ani în urmă. Unele lucruri nici măcar nu existau în mintea omului pe vremea aceea. Dar acum observăm nevoia de a intensifica testarea bateriilor și dezvoltarea lor personalizată. Iată de ce investim 15,5 milioane EURO în acest nou laborator de baterii”, spune Håkan Örnhed, Head of Test Cell Operation Battery/E-components.

Ce se întâmplă în laborator

Testarea bateriilor presupune un proces de lungă durată, însă laboratorul poate efectua teste pe 170 de obiecte simultan.
 

Ne concentrăm pe performanța bateriilor și evaluarea duratei de viață în diverse condiții climaterice, de la -40° C la 70° C. Inginerii noștri examinează și identifică cele mai bune condiții de operare pentru baterii, luând în considerare lucruri precum punctul de referință al temperaturii, durata de încărcare și puterea de încărcare pentru utilizare personalizată, pentru a optimiza viața bateriilor și a acoperi nevoile clienților.

„Testăm și iar testăm și apoi mai face câteva teste. De ce? Pentru că celula de baterie cu cea mai redusă capacitate decide rezultatul. Nu putem avea 99 % baterii bune dacă ultimul procent este acela care contează”, spune Örnhed.

 

Ceea ce contează cu adevărat în toate acestea nu este numai echipamentul hardware și sistemele din laborator, ci colegii care lucrează aici. Există atâtea informații despre cum se conduce un astfel de laborator. Iar aceste informații nu vin ușor. Se construiesc pe baza experienței acumulate și a expertizei de a testa bateriile și a conduce operațiunile din laborator.

„Acest laborator este un uriaș progres al unei echipe în creștere, care trăiește cu adevărat în viitor, care încearcă lucruri ce ar putea ajunge pe piață în câțiva ani, dar, care, pentru noi, reprezintă realitatea.”

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.