Noul Mercedes-Benz Citan, în august

Echipat confortabil pentru rutina zilnică, noul Mercedes-Benz Citan este dotat cu numeroase sisteme de asistență și sisteme moderne de siguranță, disponibile standard. Are opțiuni extinse de control intuitiv prin MBUX cu control vocal „Hey Mercedes” și multe servicii digitale de la Mercedes me connect, pentru o mai mare eficiență, transparență și inteligență.

Siguranța este un principiu de bază la Mercedes-Benz. Structura robustă a caroseriei (cu zonele sale de deformare care absorb energia) împreună cu cele până la șapte airbag-uri din dotarea standard și gama extinsă de sisteme moderne de asistență la condus contribuie la asigurarea acestui principiu. Toate acestea pot sprijini și ușura activitatea conducătorului auto în numeroase situații.

Marcus Breitschwerdt, Head of Mercedes-Benz Vans: „Noul Mercedes-Benz Citan a fost complet reproiectat de către profesioniști pentru profesioniști. De la designul său unic la caracteristicile sale de conducere, ca să nu mai vorbim de sistemele sale de siguranță și conectivitate, noua generație Citan are ADN-ul specific Mercedes-Benz.”

Dar aceste sisteme nu sunt singurul suport practic oferit: la fel ca fratele său mai mare, Sprinter, și autoturismele de la Mercedes-Benz, noul Citan poate fi echipat opțional cu sistemul de infotainment operat intuitiv și autodidact, MBUX (Mercedes-Benz User Experience).

În plus, Citan este pregătit să utilizeze mai multe servicii digitale de la Mercedes me connect. Ca urmare, utilizatorii vor fi întotdeauna conectați cu autovehiculul, indiferent de locul în care se află. Astfel, informațiile importante și funcțiile utile le sunt întotdeauna disponibile atât la bord, cât și în afara autovehiculului.

Recunoașterea în avans a situațiilor dificile: sistemele de siguranță

„Atunci când am coordonat sistemele de asistență la conducere, scopul nostru a fost să implementăm filosofia Mercedes-Benz Cars în ceea ce privește intervențiile confortabile și armonioase și în cazul autovehiculului comercial,” spune Dirk Hipp, inginer șef Mercedes-Benz Small Vans. Intervenția  pe care clientul abia o observă se aplică în cazul ESP, dar și Hill Start Assist (Asistentul pentru pornirea în rampă) sau Crosswind Assist (Asistentul pentru vânt lateral).

Susținute de senzori radar și cu ultrasunete, dar și de camere, sistemele de asistență la conducere și parcare țin cont de trafic și împrejurimi și, dacă este necesar, avertizează sau asistă conducătorul auto. Ca și în cazul noilor generații ale Mercedes Clasa C și Clasa S, Active Lane Keeping Assist (Asistentul activ pentru menținerea benzii de rulare) poate acționa asupra direcției.

Pe lângă sistemele ABS și ESP impuse prin lege, noua generație de modele Citan este, de asemenea, echipată standard cu Hill Start Assist, Crosswind Assist, sistemul de avertizare a oboselii ATTENTION ASSIST și sistemul de apeluri de urgență Mercedes-Benz. Sistemele de asistență de pe Citan Tourer sunt și mai extinse: în acest model Active Brake Assist (Asistentul activ pentru frânare), Active Lane Keeping Assist, Blind Spot Assist (Asistentul pentru unghiul mort) și Speed Limit Assist (Asistentul pentru limită de viteză) din dotarea standard ajută conducătorul auto.

Multe alte sisteme de asistență la conducere sunt disponibile opțional, inclusiv Active Distance Assist DISTRONIC, care poate regla automat conducerea în ambuteiaj, precum și Active Steering Assist. Acesta ajută conducătorul auto să păstreze modelul Citan în centrul benzii.

Citan oferă, de asemenea, o gamă avansată în segment în ceea ce privește sistemele de siguranță: Citan Tourer, de exemplu, este echipat standard cu un airbag central, care se poate activa între scaunul șoferului și cel al pasagerului în cazul unei coliziuni laterale severe. În total, șapte airbag-uri protejează pasagerii. Autoutilitara este echipată standard cu șase airbaguri.

Înțelege chiar și comenzile vocale indirecte: MBUX cu sistemul de control vocal „Hey Mercedes”

Cu procesoarele sale puternice, software-ul autodidact, ecranele de înaltă rezoluție și grafica strălucitoare, MBUX (Mercedes-Benz User Experience) a dus conducerea autovehiculelor la un nou nivel.

Mai multe versiuni ale MBUX sunt disponibile opțional pentru noul Citan. Punctele forte ale sistemului includ, de exemplu, conceptul intuitiv de operare folosind un ecran tactil de șapte inci sau butoane de control tactil pe volan, precum și sistemul hands-free prin conexiune Bluetooth și radio digital (DAB și DAB +). Navigația rapidă pe hard-disc poate fi operată convenabil folosind sistemul de control vocal „Hey Mercedes”.

Destinațiile pot fi introduse ca adrese cu trei cuvinte pe baza sistemului what3word (w3w). what3words este cel mai simplu mod de a specifica o locație. Aici harta lumii este împărțită în pătrate de trei pe trei metri, fiecare având o adresă specifică trei cuvinte – acest lucru poate fi de mare ajutor atunci când este căutată o destinație, mai ales în operațiuni comerciale.

Cu MBUX, utilizatorii au deja acces la o serie de servicii de conectivitate. Alături de Mercedes me, MBUX este și mai inteligent și mai ușor de operat: „Hey Mercedes” funcționează și cu limbaj natural. De exemplu, utilizatorii nu mai trebuie să învețe comenzi specifice, ci pot vorbi colocvial. Alte funcții ale Mercedes me connect includ servicii la distanță, cum ar fi Remote Retrieval și Vehicle Status. Cu ajutorul acestora, utilizatorii pot verifica în mod convenabil cele mai importante informații despre autovehiculele lor în orice moment, de acasă sau de la birou, de exemplu. La fel de practic, datorită navigării cu informații în timp real despre trafic și a datelor Car-to-X, utilizatorul conduce bazându-se pe date în timp real. Asta înseamnă că ambuteiajele pot fi evitate și timpul economisit.

Mercedes-Benz printre autovehicule comerciale de dimensiuni mici

Dimensiunile exterioare compacte, în ciuda unei oferte generoase de spațiu cu un volum mare de încărcare, deschid o gamă diversă de întrebuințări pentru noul Citan, în special în operațiunile de distribuție urbană. Ușile glisante cu deschidere largă, atât pe partea stângă, cât și pe partea dreaptă a autovehiculului, precum și podeaua compartimentului de încărcare poziționată mai jos permit accesul ușor în interior și încărcarea autovehiculului.

Pasagerii se pot bucura, de asemenea, de o călătorie confortabilă în Citan Tourer. Pe lângă funcționalitatea sa ridicată, autovehiculul oferă echipamente complete de siguranță și un nivel ridicat de confort la condus.

Noul Mercedes-Benz Citan și varianta sa de model complet electric – eCitan – vor fi lansate în premieră miercuri, 25 august 2021. Noul Citan poate fi comandat începând cu jumătatea lunii septembrie 2021. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.