Noul Mercedes-Benz Intouro

Premieră mondială a sistemului Active Brake Assist 5 pentru autobuze: noul Mercedes-Benz Intouro este un autobuz interurban, flexibil și economic, etalon al siguranței – funcția de frânare automată pentru evitarea pietonilor, Sideguard Assist avertizează soferul despre obstacolele mobile sau staționare

Iată precizările, în comunicatul transmis redacției:

Noul Mercedes-Benz Intouro ridică standardele în materie de autobuze interurbane destinate transportului interjudetean și excursiilor. Cu noile sisteme de asistență disponibile: Active Brake Assist 5 – sistemul de frânare de urgență și Sideguard Assist, Intouro oferă un nivel superior de siguranță în segmentul autobuzelor interurbane. În același timp, este un model de eficiență și funcționalitate. 

Premieră mondială a sistemului Active Brake Assist 5 pentru autobuze: funcția de frânare automată, pentru evitarea pietonilor 

Protejarea celor mai vulnerabili participanți la trafic, precum și a pietonilor și bicicliștilor, reprezintă un aspect extrem de important pentru Mercedes-Benz, în special în ceea ce privește transportul urban și interurban. Mercedes-Benz Intouro este primul autobuz care dispune de un sistem unic de frânare în caz de urgență, Active Brake Assist 5 – sau ABA 5 – ce marchează o etapă importantă în creșterea siguranței rutiere.

Fiind primul sistem de asistență la frânare în caz de urgență disponibil pentru autobuze la nivel mondial, ABA 5 poate efectua o oprire automată completă a autobuzului cu scopul de a evita pietonii. Mai mult, în comparație cu predecesorul său ABA 4, noul sistem poate efectua și o oprire automată completă pentru a evita obstacolele mobile sau staționare. 

Sideguard Assist 

Dintre noile echipări de siguranță disponibile pentru noul Intouro se distinge pachetul opțional Sideguard Assist, sistemul de asistență la viraje, cu funcție de detectare a pietonilor. Acesta sprijină șoferul în viraje în zonele aglomerate.

Prevăzut cu sisteme radar, Sideguard Assist semnalează obstacolele mobile, precum pietonii sau bicicliștii, dar și pe cele staționare. Datorită celor două sisteme de asistență, noul Intouro oferă un nivel de siguranță fără precedent pentru autobuze.

Împreună cu ESP ca echipare standard și alte echipări de siguranță, noul Intouro îmbină toate tehnologiile de siguranță disponibile pentru autobuze în prezent.

Noul Intouro: un autobuz interurban, flexibil și economic

Cu o gamă largă de configurații, noile autobuze Mercedes-Benz Intouro acoperă un spectru larg de cerințe. Un autobuz cu podea ridicată și un compartiment generos pentru bagaje poate fi folosit ca autobuz școlar, pentru  transferuri, dar și pentru transportul angajaților sau excursii.

Aerodinamica optimizată și caroseria ușoară, actualizată, asigură o și mai mare eficiență în materie de consum de carburant. În funcție de modelul de operare al autovehiculului, consumul este cu până la 3% mai mic în varianta standard, față de generația anterioară, iar cu pachetele opționale, consumul poate fi redus și mai mult.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.