O femeie are 1,36 accidente pe an, în medie – studiu Business Lease

Infografic Business Lease, femeile si accidenteleO femeie are, în medie, 1,36 accidente pe an, relevă cel de-al treilea studiu realizat de Business Lease România asupra propriei flote auto administrate. Valoarea maximă a daunelor a fost de 40.000 lei în ultimele 12 luni.

Compania gestionează în momentul de față peste 3.000 de autoturisme, dintre care 65% se află în București și 35% în restul regiunilor din țară, iar 75% dintre șoferi sunt bărbați și 25% sunt femei.

Cele mai frecvente daune sunt cele frontale

Anul trecut mai mult de 37% din totalul incidentelor raportate de către doamnele aflate la volan, care s-au lăsat cu daune asupra vehiculului, au avut autor necunoscut, majoritatea producându-se în  parcare. Cifrele Business Lease arată, de asemenea, că în 32% din cazurile în care au fost implicate femeile, partea vinovată a fost celălalt șofer.

În ceea ce privește numărul daunelor, cele mai numeroase au fost cele frontale (28%), urmate de cele laterale (21%) și cele din spate (14%). Cele mai multe accidente au fost înregistrate în București (70%), urmat de Iași și Brașov, fiecare cu 5%, și Galați, cu 4%, celelalte orașe acumulând restul de 16% din numărul total de accidente. Atunci când vorbim de cele mai frecvente modele de autovehicule implicate în astfel de evenimente, statistica arată în felul următor: 18% Skoda Fabia și Octavia, 12% au fost Ford Fiesta, și 9% Dacia Logan și Volkswagen Golf.

„Chiar dacă, statistic vorbind, femeile sunt considerate șoferi “responsabili”, deseori au fost încadrate în stereotipul social al “șoferilor slabi”. Studiul nostru arată că femeile sunt destul de precaute atunci când conduc mașina de companie, iar asta se poate datora faptului că atunci când conduc autovehiculul firmei simțul responsabilității crește, dar în același timp o altă cauză poate fi și abordarea și eforturile pe care compania angajatoare le întreprinde astfel încât să asigure siguranța angajaților săi.

Dacă o companie pune la dispoziție autovehiculul, dar în același timp are și o politică bine definită de utilizare a lui, sau le oferă angajaților cursuri de conducere defensivă, sau are o imagine de brand pe care vrea să o protejeze, toate acestea cu siguranță îmbunătățesc comportamentul utilizatorilor”, spune Ioana Grigore, Director Comercial al Business Lease România.

5 sfaturi pentru a te pregăti în cazul unui accident auto iminent

„De cele mai multe ori, accidentele grave pot fi evitate conducând liniștit, defensiv și anticipând reacțiile celorlalți participanți la trafic. Dacă un accident pare a fi iminent, trebuie să reacționezi repede și să încerci să minimizezi daunele”, recomandă Marius Epuraș, Fleet Manager la Business Lease, pilot de curse licențiat.

  1. Încetinește – Un impact minor va reduce gravitatea avariei și riscul de a te răni.
  2. Privește drept înainte – stai cât mai aproape și drept în scaun. Scopul este ca puterea impactului să fie distribuită pe o zonă cât mai mare posibilă și a minimiza forța de impact dată de airbag.
  3. Încordează-ți mușchii și pregătește-te de impact –Prinde puternic volanul cu ambele mâini pentru a controla autovehiculul și pentru a evita impactul.
  4. Păstrează încheieturile mâinilor drepte, nu le îndoi –  Pe volan ține mâinile în poziția 10:10.
  5. Manevrează volanul cât mai ușor posibil – evită manevrarea bruscă a volanului în altă direcție, acțiune ce poate crește probabilitatea unui accident sau răsturnarea autovehiculului.

Infografic Business Lease, femeile si accidentele

Despre Business Lease Group:

Business Lease este un expert în furnizarea de soluții complete de Leasing operațional și Mobilitate, atât pentru companii mari, cât și pentru companii mici și mijlocii. În plus, compania oferă importatorilor și dealerilor de autovehicule soluții personalizate în domeniile de leasing captiv, finanțarea stocurilor dealerilor și alte produse și servicii de finanțare.

În afară de România şi Olanda, unde are sediul central și numeroase sucursale regionale, Business Lease este un jucător important în Polonia, Slovacia, Cehia și Ungaria. Compania închiriază toate mărcile și modelele auto la preț competitiv (TCO) și este cunoscută pentru furnizarea de servicii excelente. Portofoliul Business Lease Group cuprinde peste 43.000 de contracte. Atenţia acordată clienţilor și calitatea serviciilor în domeniul mobilității reprezintă prioritățile companiei Business Lease, care consideră că o mașină este doar o mașină, însă oamenii sunt cei care fac diferența.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.