O.M. nr. 5: Suspendarea zborurilor spre şi dinspre Spania şi Italia, prelungită (document)

Ordonanța militară nr. 5, care prevede  a Suspendarea zborurilor spre Spania şi din Spania către România a fost prelungită cu 14 zile, începând din 31 martie, ora 18.00, iar a celor spre Italia şi din Italia către România, începând cu data de 6 aprilie, printr-o Ordonanță militară – a cincea – emisă, la miezul nopții dinspre 30 spre 31 martie, de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Aceste măsuri nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă şi corespondenţă, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgenţă, precum şi aterizărilor tehnice necomerciale.

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor este abilitat să asigure aplicarea şi respectarea prevederilor art. 1 din prezenta ordonanţă militară (prelungirea suspendării zborurilor).

De asemenea, “persoanele care părăsesc locul în care au fost carantinate, fără aprobarea autorităţilor competente, vor fi obligate să reia ciclul de 14 zile de carantinare, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea acestora şi vor răspunde penal conform legii”.

“Persoanele care nu respectă condiţiile izolării la locul declarat/ la care au optat să efectueze izolarea şi sunt identificate în afara spaţiului de izolare vor fi obligate să intre în carantină 14 zile, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea acestora şi vor fi sancţionate contravenţional conform prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă, cu modificările şi completările ulterioare, dacă fapta nu constituie infracţiune”, se mai arată în Ordonanţa militară nr. 5. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.