O sala polivalenta va fi construita in locul patinoarului Flamaropol

 

Primaria Sectorului 2 al Capitalei si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului vor construi, pe amplasamentul patinoarului Flamaropol de langa Stadionul National, o sala polivalenta cu 16.000 de locuri, a anuntat joi, ministrul Elena Udrea. Cladirea in care functioneaza patinoarul va fi demolata.

 

“A fost ales acest amplasament pentru ca exista o serie de facilitati, printre care locuri de parcare. Proiectul a intrat in procedura de achizitie in ceea ce priveste studiul de fezabilitate. Sala va avea 16.000 de locuri si speram sa fie gata anul viitor\”, a precizat Udrea.

Investitia va fi mai mica de 50 milioane euro. \”Va asigur ca pretul nu se va dubla la sala polivalenta asa cum s-a dublat la Stadionul National\”, nu s-a putut ea abtine sa nu arunce o sageata catre primarul general Sorin Oprescu. Amintim ca reconstruirea stadionului a ajuns, la 4 ani de la debutul lucrarilor, mai scumpa cu 60 de milioane de euro (250 de milioane de lei). Astfel, de la costul initial de 489.164.965 de lei, in 2007, a ajuns in 2011 la costuri totale de 736.515.603 lei (146.241.617,33 euro, cu TVA). Sorin Oprescu sustine insa ca suplimentarea este justificata prin modificarile proiectului, dar si de investitiile menite sa indeplineasca normele UEFA aparute in 2008.

Revenind la sala polivalenta, data prevazuta pentru inceperea procedurilor de adjudecare este 1 iulie, iar contractul va dura 30 de luni de la data atribuirii, conform unui anunt de intentie al Companiei Nationale de Investitii. Proiectul va fi finantat de la bugetul de stat, prin cel al MDRT, si alte surse legal constituite, potrivit anuntului.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.