OCEMN crește cu 50% autorizațiile regionale de transport rutier (IRU)

Statele membre ale Organizației de Cooperare Economică a Mării Negre (OCEMN) implicate în proiectul de autorizare (OCEMN) au convenit asupra creșterii cotei de autorizații din regiune pentru operațiunile de transport rutier comercial, informează IRU, în 10 noiembrie.

sursă foto: IRU

IRU și Uniunea Asociațiilor de Transporturi Rutiere din Regiunea de Cooperare Economică a Mării Negre (BSEC-URTA) au pledat pentru creșterea numărului de autorizații emise și extinderea acoperirii geografice a sistemului. Anul viitor, BSEC va elibera 1.500 de permise pentru fiecare țară din sistem, o creștere de 50% față de 2020.

Opt state membre OCEMN participă, în prezent, la proiect: Albania, Armenia, Georgia, Moldova, România, Serbia, Turcia și Ucraina. Permisul BSEC a fost introdus, în 2010, ca o inițiativă IRU și BSEC-URTA, pentru a facilita comerțul în regiune. De atunci, sistemul a cunoscut un mare succes, numărul autorizațiilor eliberate a crescut de la doar 700, în 2010, la 8.000, în 2020, și până la 12.000, în 2021.

„Anul acesta marchează o etapă esențială pentru proiectul de autorizare BSEC, întrucât statele membre au fost de acord să treacă de la autorizațiile de hârtie la cele digitale. Mai multe state participante și-au exprimat interesul de a sprijini eforturile comune ale Moldovei, Turciei și Ucrainei de a dezvolta un sistem pilot de e-permise”, precizează IRU. 

Despre IRU

IRU este organizația mondială de transport rutier, vocea a peste 3,5 milioane de operatori de mobilitate și logistică prin intermediul membrilor din peste 80 de țări. IRU pledează pentru transportul rutier și rolul crucial pe care acesta îl joacă în stimularea prosperității, siguranței și sustenabilității.

IRU facilitează transportul de mărfuri la nivel global, în special prin intermediul sistemului TIR care permite mărfurilor să treacă frontierele mai rapid, sigur și eficient. TIR este utilizat de 64 de țări din întreaga lume, inclusiv de statele membre ale UE și Marea Britanie, de mai bine de 70 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.