OM 3/2020: Se suspendă zborurile spre/dinspre Franța și Germania, cu excepția celor de marfă

Începând din 25 martie, ora 23.00, se supendă zborurile spre / dinspre Franța și Germania, pentru 14 zile, cu excepția transporturilor de marfă, a anunțat, în seara de 24 martie, ministrul de interne, Marcel Vela, după ce a semnat Ordonanța Militară nr. 3, ce cuprinde măsuri mai aspre de prevenire a răspândirii noului coronavirus (COVID-19).

Astfel, articolul 8 al Ordonanței Militare nr. 3/24.03.2020 prevede că suspendarea zborurilor spre / dinspre Franța și Germania, pentru 14 zile, cu excepția aeronavelor de stat, transport marfă, corespondență, umanitare, tehnice. 

Art. 9 prevede că se interzice accesul piloților la bordul navelor venite din zonele roșii și galbene dacă nu au măsuri de protecție.
 
OM 3/2020 interzice circulația persoanelor în afara locuinței, cu anumite excepții: deplasarea în interes profesional, de la locuință la locurile de desfășurare a activității (instituții media, șantiere, unități de producție etc.), deplasarea pentru achiziționarea de bunuri, deplasările pentru asistența medicală care nu poate fi amânată, îngrijire copil, asistență persoane vârstnice, deplasări scurte pentru activitate fizică – dar sunt excluse toate activitățile de echipă -, pentru donarea de sânge, realizarea de activități agricole.
 
Circulația persoanelor peste 65 de ani în afara locuinței e permisă numai între orele 11.00 și 13.00 strict pentru: cumpărături, asistență medicală, îngrijirea unui minor, asistența altor persoane vârstnice, activitate fiziă individuală, nevoile animaelor de companie. Este permisă circulația și în afara intervalului 11.00-13.00 dacă se face în interes profesional ori pentru realizarea de activități agricole (medici, profesori, oameni de afaceri etc.).
 
Pentru verificarea motivului deplasării, angajații prezintă adeverința de serviciu semnată de angajator. „Am cerut să fie acceptată adeverința fără ștampilă. Liber profesioniștii, PFA prezintă declarație pe proprie răspundere. Declarațiile trebue să cuprindă, numele, data nașterii, motivul deplasării, data, semnătura. Declarația poate fi prezentată și prin intermediul telefonului, tabelei. Măsura se aplică de mâine, 25 martie, ora 12.00”, a precizat ministrul Marcel Vela.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.