Omniasig se implică în proiectul „Banca de alimente”

Omniasig Vienna Insurance Group continuă inițiativele de implicare socială și, pentru al doilea an la rând, alături de Crucea Roșie Română, participă activ în programul „Banca de alimente”. În acest sens, OMNIASIG a derulat campania internă „Hrană pentru suflete, hrană pentru zâmbete”, prin intermediul căreia compania și angajații săi din toată țara au donat bani și bonuri de masă, precum și alimente, produse de igienă, îmbrăcăminte, jucării și cărți pentru Centrul Comunitar Social Șendreni și Centrul de zi pentru copiii proveniți din familii aflate în dificultate, ambele din Galați.

Echipa voluntari OMNIASIG

Proiectul ”Banca de Alimente” presupune colectarea, din donații și sponsorizări, de alimente greu perisabile și distribuirea acestora către persoanele vulnerabile din întreaga țară. Alimentele se distribuie pe baza evaluărilor efectuate de către filialele Crucii Roșii, precum și de către direcțiile generale de asistență socială și protecția copilului de sector sau din județe.

Marți, 26 septembrie, aproape 30 de angajați OMNIASIG din județele Călărași, Tulcea, Constanța, Galați, Brăila și Ialomița, alături de membri ai directoratului companiei (Mihai Tecău – Președinte Directorat, Costi Stratnic – Membru Directorat și Mădălin Roșu – Membru Directorat), au devenit voluntari Crucea Roșie pentru o zi și au donat pachetele cu toate aceste produse necesare către cele două centre sociale din Galați.

Beneficiarii sunt 94 de copii din Centrul Comunitar Social Șendreni și Centrul de zi pentru copiii proveniți din familii aflate în dificultate, Galați, care provin din familii fără venituri sau cu venituri reduse, din medii defavorizate, din familii cu risc crescut de izolare socială sau aflate în imposibilitate de a oferi condiții minimale de subzistență, creștere și educație.

Echipa voluntari OMNIASIG

„OMNIASIG se implică în mod constant în acțiuni cu un impact social benefic în comunitate, iar „Banca de alimente” a devenit pentru noi o campanie de suflet. Pentru al doilea an la rând, colegii noștri dau o mână de ajutor și încearcă să aducă un zâmbet și speranță pentru copiii mai puțin norocoși, să aducă o șansă în plus în dezvoltarea lor. Mulțumim Crucii Roșii pentru șansa de a ne aduce contribuția la această cauză nobilă, dar și acestor două centre care se îngrijesc de acești copii”, a declarat Mihai Tecău, Președinte Directorat OMNIASIG Vienna Insurance Group.

„Misiunea noastră, de îmbunătățire a condițiilor de existență a persoanelor vulnerabile, ar fi mult mai dificilă fără participarea voluntarilor și a partenerilor noștri. Mulțumim pentru implicarea angajaților OMNIASIG în acest demers și ne bucură că avem în această companie un partener de cursă lungă pentru campania „Banca de alimente”.”, a declarat Gheorghiță Hogea, director filiala Crucea Roșie Galați.

Despre OMNIASIG Vienna Insurance Group

OMNIASIG este o societate administrată în sistem dualist, a cărei conducere este asigurată de Directorat, sub supravegherea și coordonarea Consiliului de Supraveghere. Compania are un portofoliu de peste 100 produse şi o reţea teritorială extinsă.

Vienna Insurance Group (VIG) este principalul expert pe piața asigurărilor în Austria precum şi in Europa Centrală şi de Est. Grupul cu o tradiţie îndelungată, branduri puternice şi o relaţie apropiată cu clienţii, este format din aproximativ 50 de companii din 25 de ţări. VIG are o experienţă de 190 de ani în domeniul asigurărilor.

Având aproximativ 25.000 de angajaţi, Vienna Insurance Group este lider incontestabil în Austria și în piețele ECE pe care activează. Grupul se bucură de o poziţionare excelentă, care îi permite să valorifice oportunităţile de creştere pe termen lung, într-o regiune cu 180 de milioane de locuitori. Vienna Insurance Group este compania cel mai bine cotată dintre emitenţii care fac parte din ATX, indicele principal al Bursei de Valori din Viena. Grupul este, de asemenea, listat la Bursa din Praga.

Despre Crucea Roșie Română

Societatea Națională de Cruce Roșie din România, înființată în 1876, este o organizație umanitară membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, auxiliară a autorității publice și abilitată prin lege să asigure asistență umanitară în caz de dezastre și să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile, serviciile fiind acordate voluntar, imparțial și neutru.

Organizația contribuie, prin programele desfășurate, la prevenirea și alinarea suferinței sub toate formele, protejează sănătatea și viața, promovează respectul față de demnitatea umană, fără nicio discriminare bazată pe naționalitate, rasă, sex, religie, vârstă, apartenență socială sau politică.

Crucea Roșie Română este prezentă la nivel național, cu reprezentare la fiecare nivel teritorial, având 47 de filiale, 713 subfiliale și 503 comisii, iar 5.600 de voluntari se implică activ în activitățile Crucii Roșii Române. Umanitate, Imparțialitate, Neutralitate, Independență, Voluntariat, Unitate și Universalitate sunt principiile fundamentale ale Crucii Roșii Române care stau la baza tuturor acțiunilor sale.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.